Csak engem zavar amikor valaki egyenes szakaszon vereti 110-el, a kanyarokban meg annyira visszalassít, hogy a sűrűbben kanyargós szakaszokon beéred?
Figyelt kérdés
Pont ma is egy hasonló történt velem. Én beálltam egy kényelmes 100-as tempóra. Előttem haladt egy szgk amely egyenes szakaszokban lehagyott de a kanyargós szakaszokon a seggébe értem mert annyira visszalassított, hogy már nekem is intenzíven fékeznem kellett ahhoz, hogy a tisztes követési táv megmaradjon. 75 km/h-val vette be kb a kanyarokat, én olyan 95-el kényelmesen be tudom venni. Oké játsszunk el a gondolattal, hogy életében először jár azon az útszakaszon (ez esetben én is jobban megtisztelném a kanyart mert nem ismerem mennyire éles) de akkor se értem a 110-ről 75-re lassítást. Utána meg lakott területre be érve végig söpör 80-al. Aztán megint lehagy mert én visszalassítok 60-ra lakott területen. De aztán pár kanyar után megint ott vagyok a seggében lakott területről kiérve.2024. máj. 3. 21:37
11/15 anonim válasza:
Ezt az -al -el dolgot miért nem tudják kinőni az értelmesnek látszó emberek? Egyáltalán nem lenne bonyolult alkalmazni a helyes írásmódot.
Amilyen mássalhangzóra végződik az adott szám, azt a mássalhangzót írod az -al -el elé. Ha magánhangzóra végződik, akkor pedig V-t írsz az -al -el elé.
Az élőbeszéd is leköveti ezt a szabályt. Vagy élőben is úgy mondod, hogy harmincal, negyvenel, hatvanal, nyolcvanal, százhúszal? Írásban pont ezt csinálod. :(
12/15 Koplárovics Béci válasza:
Ha valaki nem ismeri az adott helyet, és nem tudja, hogy melyik mekkora kanyar lesz (vagy milyen úthiba lesz a kanyar be nem látható részén - Magyarországon vagyunk), akkor nagyon helyes, hogy nem úgy megy bele a kanyarba, hogy abból ne tudjon kijönni.
13/15 anonim válasza:
Az idei Forma-1-es Ausztrál nagydíjon láttam hasonlót, Alonso és Russell LOL
14/15 anonim válasza:
Ez akkor jellemző, ha magas, rövid autója van az illetőnek, ami dűlöngélős a kanyarban, nem kellemes vele gyorsan menni ott. Persze lehet béna is.
15/15 anonim válasza:
Kérdező, te egy nagy kanyarvadász vagy , veregesd meg a vállad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!