Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem kötelező felszerelés az autóban a tüzoltó készülék?

Figyelt kérdés

Román vagyok, számomra természetes, hogy mindig van az autóban egy palack, mert itt kötelező. Nemrég Magyaroszágon igazoltattak és benéztek a csomagtartóba, majd a rendőr külön megdícsért, amért volt nálam tüzoltó.

8 éve vezetek, és egy alkalommal már használnom kellett, és bizony jelentős anyagi károktól mentett meg. Nem tartom kizártnak, hogy nélküle porig égett volna az autóm.

2024. márc. 1. 11:50
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
39%

"ilyenkor jön a mese, hogy nem cserélhető egyszerűen mert 1 perc helyett kettőig is eltart. Fordom van, valójában ki kell venni a lámpatestet amit KETTŐ DARAB csavar tart a helyén, valójában nem elvárható senkitől, hogy képes legyen KETTŐ DARAB csavart kicsavarni."

Látod látod, még mindig képtelen vagy értelmezni a problémát. A helyzet az, hogy a világon MINDEN pofonegyszerű, ha tudod, hogy mit csinálsz. De a tudást valahonnan meg kell szerezni. Aki már tudja jól, hogy a Fordnál milyen annak 2 perc egy izzócsere, igen. Na és aki nem? Mert eleve nagyon sok autónál van felül két csavar, mint a Fordnál, viszont a Forddal ellentétben a többi autón nem csak az a két csavar van, hanem még a lökhárító alatt is van csavar. Tehát ha nem tudod, hogy a Fordnál csak az a kettő van, akkor hogyan kezdenél neki AZ ÚT SZÉLÉN?

Arról nem is beszélve, hogy mégis mivel? Ki a f*sznak van szerinted torx kulcsa az autóban? Garantálom, hogy neked sincsen. A szád nagy, de fogadni mernék rá, hogy te sem tudnád kicserélni az út szélén gyorsan. Vagy ha kitudod, akkor sem teszed, hanem te is szarsz ugyanúgy rá és majd kicseréled otthon.

Álszentség, képmutatás, egoizmus.

"Igen? És erre hol egy statisztika? Mire alapozod ezt a kijelentést?"

Tanulj meg olvasni. Több ezer autó van a hátam mögött. De a tény, hogy képtelen voltál a saját álláspontodat megvédeni/bizonyítani, helyette inkább megpróbáltad az enyémet tönkretenni, az tökéletesen bizonyítja, hogy a tiéd maximálisan alaptalan, kitalált.

"Nem is állítottam mást."

Tényleg nem? Akkor mégis miért van az "alap kötelezők" felsorolásban, ahol például az elakadásjelző is? A miheztartás végett pedig vegyük azt is észre, hogy a nem kötelező felszerelésekről a pótkerék UTÁN kezdtél el beszélni.

"Én adtam nekik pumpát."

És most érmet vársz, vagy mi? Ezzel csak a saját hozzá nem értésedet bizonyítod. Jogos a paraszti gondolat, hogy egy 20 éves pótkerék is jobb, mint a defekt, de jogilag, amiről ez a téma szól, nem így van. A gumik 10 évnél nem lehetnek öregebbek. Kíváncsi lennék rá, hogy ezt a nagy kioktatást, ugyanebben az egoista stílusban, nekik is előadtad? Be mertél szólni a cigányoknak, hogy "látod látod oda kellett volna figyelni a pótkerékre, látszik hogy az eszedet nem tartod magadnál"? Ja nem, csak az interneten nagy a pofád. Itt papolsz nekünk arról, hogy mások mennyire trehányok, erre te felpumpálod a cigányoknak a 20 éves pótkereket. Gratulálok!

Ismét: álszentség, képmutatás, egoizmus.

"Kereket is cseréltem már nem egyszer, sajáton, ismerős kocsiján."

Nagyon ügyes kisfiú vagy. A kérdésem már csak az, hogy miért cseréled ki másnak a kerekét? Ha egy izzócserét mindenkinek kötelessége megcsinálni az útszélén, akkor kereket is kötelessége mindenkinek tudni cserélni. Ha kötelező megfelelő állapotú pótkerék megléte, akkor azt tudni kell kicserélni is, anélkül szart sem ér. De te mégis megcsináltad más helyett. Na és ha már a cigányoknak nem pofáztál be, akkor az ismerősödnél is ment a nagyképűsködés, hogy miért nem cseréli ki magának? Ja, gondolom ott sem. Továbbra is csak az interneten nagy az arcod.

"minden szavában igaz"

Hú de kínos ilyet írni... Őszintén, nyertél már valaha vitát ezzel a hozzáállással, hogy több ponton is megcáfolnak, aztán azt mondod, hogy "igazam van és kész"? Mondta már valaki ezután, hogy "ja, elnézést, bocsánat, akkor a tényeket ki is dobom a kukába, hiszen nyilván neked van igazad, mert te azt mondtad"? :DDDDD Nagyon gáz.

"A személyeskedés szimplán a te alacsony szellemi szintedet minősíti."

- Ez Magyarisztán

- 20+ éves sok százezret futott lélekvesztők

- Hány félszemű szaladgál

- az eszüket sem tartják maguknál a népek

- vészvillogó (...) csak a tilosban parkolásra van

- eléggé utópisztikus elvárás

Hála istennek, hogy te végig tisztelettel, személyeskedés nélkül beszéltél másokról, ugye?

Nem kell sajnálni. Az a nap lesz életem utolsó napja, amikor egy ilyen álszent, egoista, valószínűleg hazug, Dunning-Kruger tanulmányeset sajnálatára szorulok.

2024. márc. 2. 07:08
 22/32 anonim ***** válasza:
60%

"minek , az én autóm gyári nincs benne kokányolás és hangcucc , aki kókányol az vegyen de nekem ne legyen már kötelező més szarát oltani"

Nem is ezek okozzák a tüzeseteket. Írd be csak példának a netre, BMW F10 tűz. Pár éves gyári BMW-k égtek porrá százasával Európa szerte.

És igen, egy pici palack sokszor semmit sem ér. Viszont nálunk Erdélyben pl még mindig szokás az, hogyha bajban van valaki, akkor mások megállnak, és pl ha van másik 5nek is palackja, akkor sok kicsi sokra megy, még menteni lehet az autót. Jómagam is segítettem már másnak így tüzet eloltani itt Erdélyben.

2024. márc. 2. 10:57
 23/32 anonim ***** válasza:
44%
ja akkor én azért vegyek poroltót mert a bmw égnek ok , "másik 5nek is palackja, akkor sok kicsi sokra megy," nem ez nem adódik össze mert a kicsinek nincs ereje még ha 5 van belőle akkor sem
2024. márc. 2. 11:32
 24/32 anonim ***** válasza:
40%

23as

Ha nincs is poroltód, honnan tudnád? És nemcsak a BMW kaphat lángra. De engedd el, te úgyis az az ember lehetsz, aki vigyorogva húz el a másik mellett, aki bajban van, nemhogy segíts.

2024. márc. 2. 11:33
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
traktoromon van normális poroltó , az is csak kezdődő tűz esetén jó + voltam önkéntes tűzoltó . "ember lehetsz, aki vigyorogva húz el a másik mellett, aki bajban van, nemhogy segíts." igen ez így van , neked meg mindenben is igazad van már majdnem isten vagy
2024. márc. 2. 12:42
 26/32 anonim ***** válasza:

#24 Nem ő vagyok, de válaszolok szívesen helyette.

"Ha nincs is poroltód, honnan tudnád?"

Oroszlánom sincsen, mégis tudom, hogy az állatkertben nem jó ötlet benyújtani a kezem a ketrecen át, hogy megsimogassam.

Egy teszkós 1 kilós poroltó oltóképessége 21. 'B' kategóriában, amilyen az égő benzin is, a 21 a legalacsonyabb oltóképesség. Azt jelenti, hogy egy maximum 2.1 méteres FA tüzet képes eloltani. Hangsúly azon van, hogy fa. Égő fát eloltani ezerszer könnyebb, mint az autók esetén éghető benzint, olajat, műanyagot, stb. Tehát ha fa tűz esetében maximum 2.1 méteres máglyát képes eloltani, akkor el lehet gondolkodni rajta, hogy autók esetében mégis mire elég az a 21-es besorolás. Segítek: SEMMIRE!

Szóval abszolút igaza van #23-nak. Szart sem ér. Még ha 5 van belőle, akkor sem, mert ha elnyomsz egy flakont és ezzel nem oltottad el a tüzet, akkor a láng ismét felerősödik, tehát egy flakon poroltóval kevesebb van, a láng meg ugyanúgy ég tovább, sőt, egyre csak erősödik.

Az meg már csak hab a tortán, hogy a balesetvédelmi előírások szerint az égő autó közeléből kötelező elmenni. A szabályok szerint tilos oltásba kezdened, kivéve, ha személyi sérülés veszélye áll fent. Ami jogos, viszont itt volt már aki kizárólag az autó értéke miatt tartja fontosnak az oltogatást. Ami tilos.

"vigyorogva húz el a másik mellett, aki bajban van, nemhogy segíts"

Mások nevében nem beszélhetek arról, hogy ki örül más kárának és ki nem, azt viszont el tudom mondani, hogy 100-ból 99 esetben teljesen tehetetlen az ember, szóval teljesen felesleges megállni. Ez már nem a Polskik és Trabantok korszaka, amikor minimális kézügyességgel, meg egy 10-es villáskulccsal a fél autót meg lehet javítani fél óra alatt.

Annak idején kezdő autószerelőként én is voltam annyira lelkes, hogy jópárszor megálltam. Nyitott motorháztető, leállósávban dekkolás, stb, helósziasegíthetek? Egyszer sem tudtam mit segíteni és nem a kevés szerelői tapasztalatom miatt, hanem mert egyszerűen nem olyan világot élünk, ahol segíteni lehet. Már rég feladtam. Felesleges megállni, nem tudsz segíteni. Értékelendő a próbálkozás, de hidd el, hogy nem tudsz segíteni, kár pazarolni az időt.

2024. márc. 2. 12:45
 27/32 anonim ***** válasza:
4. Nana, a BMW baleset nélkül is kiég.
2024. márc. 3. 13:09
 28/32 anonim ***** válasza:

"Látod látod, még mindig képtelen vagy értelmezni a problémát. A helyzet az, hogy a világon MINDEN pofonegyszerű, ha tudod, hogy mit csinálsz. De a tudást valahonnan meg kell szerezni. "

Csak megsúgom, kedves álszent, képmutató, egoista válaszoló, hogy MINDEN GÉPJÁRMŰHÖZ jár egy használati útmutató és felhasználói kézikönyv amit MINDEN SOFŐRNEK kötelessége lenne ismerni.

"Aki már tudja jól, hogy a Fordnál milyen annak 2 perc egy izzócsere, igen. Na és aki nem?"

Aki nem, az előveszi a gépjárműhöz tartozó használati útmutatót :)

"Tehát ha nem tudod, hogy a Fordnál csak az a kettő van, akkor hogyan kezdenél neki AZ ÚT SZÉLÉN?"

Mint említettem kedves álszent, képmutató, egoista válaszoló, senki nem beszélt itt út széléről, ellenben KÖTELEZŐ megismétlem, hogy te is értsd: K.Ö.T.E.L.E.Z.Ő. a gépjárművet közlekedésre megfelelő állapotban tartani. Remélem érted kedves álszent, képmutató, egoista válaszoló.

"Tanulj meg olvasni. Több ezer autó van a hátam mögött. De a tény, hogy képtelen voltál a saját álláspontodat megvédeni/bizonyítani, helyette inkább megpróbáltad az enyémet tönkretenni, az tökéletesen bizonyítja, hogy a tiéd maximálisan alaptalan, kitalált."

Megtanultam olvasni, és továbbra sem látom a statisztikákat vagy éppen tényeket azon kívül, hogy te vagy a minden autók ismerője :) Szép mese, de nem tény. Szóval kedves álszent, képmutató, egoista válaszoló, tanulj meg olvasni.

2024. márc. 4. 16:57
 29/32 anonim ***** válasza:

"És most érmet vársz, vagy mi? Ezzel csak a saját hozzá nem értésedet bizonyítod."

Tehát kedves álszent, képmutató, egoista válaszoló szerinted a saját hozzá nem értésem bizonyítom azzal, hogy igazam van? Van baj a fejedben.

"Kíváncsi lennék rá, hogy ezt a nagy kioktatást, ugyanebben az egoista stílusban, nekik is előadtad?"

Nem, tekintve, hogy én nem vagyok álszent, képmutató, egoista mint te, kedves álszent, képmutató, egoista válaszló.

2024. márc. 4. 16:59
 30/32 anonim ***** válasza:

" Be mertél szólni a cigányoknak, hogy "látod látod oda kellett volna figyelni a pótkerékre, látszik hogy az eszedet nem tartod magadnál"? Ja nem, csak az interneten nagy a pofád."7

Nem szóltam be cigányoknak, hanem segítettem nekik, mert én nem egy egoista, öntudatos farok vagyok, mint te ;)

2024. márc. 4. 17:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!