Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy járjak munkába? Kb. 30...

Hogy járjak munkába? Kb. 30 km oda-vissza. Bkk, autó vagy bicikli? Ti hogy közlekedtek?

Figyelt kérdés

febr. 25. 20:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

#10: a technika ugyanaz benne, tudom, hogy országúton is annyit vagy többet eszik, mint egy személyautó. Gyakorlatilag a fele benzin elégetlenül "kifolyik" a kipufogón.

Az országúti tempót egy 125-ös is tudja, fele fogyasztásból

febr. 26. 12:28
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
#11 nem ugyanaz a technika. Ugyanezt a sor4 blokkot szerelik pucsítós csutkakormányos sportmotorba is, de azon már más a hengerfej és a szívósor. Az viszont igaz, hogy ugyanezt a tempót kényelmesen tudná egy 125 is kevesebb fogyasztással. De túlzás lenne 2 motort meg egy autót is fenntartani, és a 600ast nem áll szándékomban kisebbre cserélni sem. Néha jól jön a tartalék powa.
febr. 26. 12:36
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ja ertem én, hogy az nagyobb élmény :))

De a kérdező városban akar forgolódni vele, oda meg egy ilyen böszme jószág teljesen indokolatlan, nem férsz el vele a kocsik között sem.

febr. 26. 12:47
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

9 kilóméterre lakom a munkahelyemtől, autóval 20 perc, tömegközlekedéssel 40 perc. Az autóm télen 8,3 litert fogyaszt városban, havi átlag 450 kilómétert teszek meg csak a napi teendők miatt, ez 650 forintos benzinárral számolva kb. 24 ezer forint. Nyáron 7-7,5 literből járok el a városban, de ha kitakarítom az injektort, lehet csökken egy fél litert a fogyasztás. Opel Astra F 1.4i. Nekem megéri ez a plusz pénz... egészen egy-másfél hónappal ezelőttig rendszeresen BKK-val jártam, de mikor már sokadjára nem fértem fel a villamosra és nyomorogtam, valami eltört bennem.

Budapest.

febr. 27. 09:00
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ja igen, sokszor kapom meg ellenérvként, hogy sokba kerül az autó.

Számoljunk másképp. Napi átlag negyven percet, akár egy órát spórolok meg azzal, hogy autóval járok.

Ha havi 22 munkanappal számolunk, akkor az 880 perc, vagyis kb. 14,67 óra naponta. Ha ezt az órabéremmel felszorzom (ami jelenleg 4000 forint körül mozog), akkor kijön, hogy majd 60 ezer forintnyi pénzt spórolok meg, plusz szabadidőben. Ezt felhasználhatom szabadidős tevékenységekre, túlórára, saját vállalkozás építésére, akármire. Avagy a pénzt megkereshetem, de az időm nem jön vissza... de maradjunk a tárgynál.

Ez a havi 60 ezer forint fedezi a benzint (havi 20-25 ezer ft), a biztosítást (havi 6700 ft), a megyei matricát (kb. havi 560 ft), az általános karbantartások árát (évi átlag 100 ezer forinttal számolva havi 8300 ft). Ez kb. 41 ezer forint havonta, ezen felül lehet pluszban számolni a kötelezőkön kívüli javításokat, esetleges büntetéseket stb... Ha fizetnem kellene a parkolásért, a népszerűbb parkolók kb. havi 20-30 ezer forintos bérlete erre még rájönne. Igaz, én nem dolgoznék olyan helyen, ahol nincs elérhető parkoló...

Nekem megéri, mert ha nem csak a munkahelyem és az otthonom között ingázom, hanem beugrok edzeni, boltba, barátokhoz vagy rokonokhoz, akkor könnyen elbékávézgatok napi 3 órát!

febr. 27. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!