Hogy járjak munkába? Kb. 30 km oda-vissza. Bkk, autó vagy bicikli? Ti hogy közlekedtek?
Én amikor csak 1,5 km-re laktam a munkahelyemtől akkor elektromos rollerrel jártam be amikor kellemes jó idő volt, illetve nyáron is. Biciklivel azért nem szerettem járni mert ott a bicikli tároló túlságosan is ki volt használva annak idején és mire én odaértem már alig bírtam letenni. Szerencsére ott nem kellett láncolni meg ilyenek mert tiszteletben tartották más tulajdonát, illetve be is volt kamerázva a helyiség. Roller azért volt nekem akkor jó mert azt csak simán bevittem az irodába ahol a sarokba tök jól elfért és tudtam is tölteni. Mivel ez megvolt engedve mert nem csak én jártam rolival így ez tök jó volt.
Viszont amikor messzebb költöztem akkor a rollerezés már ki lett zárva mivel 20 km-re vagyok már a munkahelyemtől. Akkor autóval jártam egy ideig, de gondolkodtam alternatívákon először a vonatozás jutott eszembe mert viszonylag k9zel volt a vasútállomás a cégtől alig 800 méterre így onnan rollerrel betudok járni, illetve otthonomtól kb 2 km-t kellett a vasútállomásig rolizni és ez még úgy bele is fért volna, csak a gond az hogy a menetrend elég hülyén van megoldva mert a legelső vonattal ha bemegyek akkor 40 perccel előbb érek be és baromi korán kell ébredni. Hazafelé meg szintén sok idő, és autóval sokkal előbb odaértem. Akkor még a busz volt a másik ötlet de az viszont átszállással lett volna megoldható így már szintén időbe ugyanannyit vesztek mint vonatnál plusz a buszmegállótól ami a legközelebb van sokat kell gyalogolni nem túl kivilágított és biztonságos útszakaszon ami le sem volt aszfaltozva persze, ha meg normál úton az meg rohadt nagy kerülő.
Aztán végül maradt az autó mert sikerült kiharcolnom hogy legalább üzemanyag támogatást kapjak mert nem akartak adni mivel onnan busszal, vonattal megoldható a bejárás és ezzel letudták csak igen alapos indok kellett nekem arra hogy mennyi időm elmegy ezekkel és mennyire körülményes hogy végül a nagyfőnök aláírja hogy kaphassak benzinpénzt, szerencsére megértő, csak baromi körülményes és baromi részletes indoklást vár el.
Az a baj, ez Bp-n kb. napi 2 óra biciklivel.
Én vennék egy robogót a helyedben, mindennél gyorsabb, nem is drága.
Azon a pár esős napon meg elnyomorogsz a BKV-n.
#8: A 600-as sportmotor pályára való, persze hogy sokat eszik városban. egy hasonló dinamikájú auto is lezabálja a hajadat városban.
Városban robogózni kell, azzal elfersz mindenhol, gyakorlatilag forgalomtól független a menetudőd.
#9 Faluból ingázok kisvárosba, országúton 90-110 utazótempóval, nem város. És nem sportmotor, hanem naked, nem pont ugyanaz. Egyébként 20 éves és karburátoros, az autóm meg 1.4tsi ibiza.
8 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!