Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy ne legyen...

Mit tegyek hogy ne legyen balesetem? 20/L

Figyelt kérdés
Hosszú útra indulunk a családdal autóval és nagyon félek hogy balesetünk lesz,nem attól félek hogy én fogom okozni mert nagyon biztonságosan és szabályosan vezetek,de mivan ha más fog nekünk jönni vagy valami vagy olyan szabálytalanul fog vezetni valaki hogy az életünk is veszélyben lesz?! Hogyan lehetne ezt elkerülni hogy ne történjen baj?

2024. febr. 22. 16:17
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Leginkább én attól félek hogy valaki hatalmas sebességgel jön majd nekünk.
2024. febr. 23. 00:12
 22/35 anonim ***** válasza:
58%
De mégis hogy menne neked bárki hatalmas sebességgel? Autópályán?! Mindenki megy egyenesen. Nézel előre, folyton nézed a tükröket, tisztában vagy a környezeteddel. Nem fognak oldalba kapni, mert ugye csak jobbról lehet felhajtani és jobbra lehet lehajtani. Autópályás közlekedés a sebesség ellenére konkrétan a legbiztonságosabb. Ha szerpentinen kéne menned 100 km-t, akkor talán még meg is érteném a félelmed, de akkor is eltúlzott lenne az a hiszti, amit itt levágsz.
2024. febr. 23. 00:18
 23/35 anonim ***** válasza:
78%

Ezért van a jobbratartási kötelezettség(ed).

Előzni meg ne előzz csak ha nem közeledik senni a visszapillantótükörben. Ezze van a mondás hogy amit a tükörben látsz az közelebb van mint gondolnád. 😉

Ha a sztrádán valaki szemből jön az ellen is a jobbratartás a megoldás. 🙈

2024. febr. 23. 00:25
 24/35 anonim ***** válasza:
85%

Annyival kiegészíteném, hogy most nehogy amiatt kezdjél félni, hogy valaki szembejön a sztrádán! Igen, nagy híre van, de ritka esemény. A sebességtől sem kell félni. Olyan ez, mint a repülés. Igen, ha lezuhan a repülő, akkor valószínűleg meghalsz. De nem szoktak lezuhanni a repülőgépek.

Ugyanez van az autókkal. Igen, autópályás sebességnél fájdalmas a karambol. Csakhogy sokkal-sokkal több esélyed van a két sarokra levő teszkóba menet karambolozni, mint egy autópályán.

2024. febr. 23. 00:47
 25/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen aki értelmes választ adott!:*
2024. febr. 23. 01:15
 26/35 anonim ***** válasza:
78%

Miközben mész a sztrádán és hallgatod a rádiót:

-Figyelem, figyelem! - szólal meg az autórádió. - Felhívjuk az M7-esen autózók figyelmét, legyenek óvatosak, mert egy őrült a forgalommal szemben robog.

Egy autós hallgatja a közleményt, majd felcsattan:

-Hogyhogy egy? Mind!

Ekkor kezdj el gyanakodni hogy valami probléma van. 😆

2024. febr. 23. 01:31
 27/35 anonim ***** válasza:
Sosem lehet tudni mit hoz a holnap , 28 évig nem volt semmi, azzán jött az őz. Ez ilyen.
2024. febr. 23. 06:56
 28/35 anonim ***** válasza:
0%

#27.

1. Magyarországon nincs olyan gerinces négylábú, amelyik tartósan bír 120-al haladni.

2. Az őz társadalomban nem divat sem a ráfutásos baleset, sem a büntető fékezés.

3. Különben nem közlekedhetnek az autópályán, mert egyetlen állatnak sincs pályamatricája.

Szóval ne riogasd a kérdezőt, mert nincs igazad! 🤣

2024. febr. 23. 07:24
 29/35 anonim ***** válasza:
#28 Az őz olyan, hogy szándékosan a legutolsó pillanatban pont eléd ugrik a bokor totál takarásából. Mert sok ragadozó ellen ez a biztos túlélési taktika. Vonat elé is az utolsó pillanatban ugrik. Persze autópályára nem kerül őz. Viszont az M4-esen ütöttünk már el nyulat, hiába van ott a vadvédő háló.
2024. febr. 23. 08:34
 30/35 bazaltkaroly ***** válasza:

Jól ismerem az érzést. Aki azt mondja ,hogy ne vezess így, az valószínűleg sosem volt kezdő, hanem születésekor is tudott vezetni. Azonban az igaz, hogy ilyen gondolkodással nem jó volán mögé ülni. Én régen tettem le a jogsim, és az első pár évemben keveset vezettem, azt is csak a megszokott, ismert útvonalon, úgyhogy nekem is lassan jött a tapasztalat.

A lényeg, hogy ne rágódj azon, hogy balesetet lesz. Tudom, mondani könnyű, de csak gondolj bele. A legtöbb súlyos baleset az idióta sofőrök miatt van, ha te odafigyelsz, akkor már csak a többi autótól kell félni, de kellő odafigyeléssel biztonságban leszel. Ha elfáradsz út közben, akkor álljatok meg valahol. Inkább később érjetek oda, mint soha. Soknak tűnhet a sok balesetről szóló hír, de az az igazság, hogy annyira nem rossz a helyzet. Nyugodtan indulj el, és gondolj arra ,hogy senki nem kezdett profin, és minden rendben lesz. Néha ki kell mozdulnod a komfortzónádból vezetéskor is, de ezzel csak rutint, és tapasztalatot nyersz. Sok sikert, és jó utat!

2024. febr. 23. 09:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!