Mit tegyek hogy ne legyen balesetem? 20/L
Ezért van a jobbratartási kötelezettség(ed).
Előzni meg ne előzz csak ha nem közeledik senni a visszapillantótükörben. Ezze van a mondás hogy amit a tükörben látsz az közelebb van mint gondolnád. 😉
Ha a sztrádán valaki szemből jön az ellen is a jobbratartás a megoldás. 🙈
Annyival kiegészíteném, hogy most nehogy amiatt kezdjél félni, hogy valaki szembejön a sztrádán! Igen, nagy híre van, de ritka esemény. A sebességtől sem kell félni. Olyan ez, mint a repülés. Igen, ha lezuhan a repülő, akkor valószínűleg meghalsz. De nem szoktak lezuhanni a repülőgépek.
Ugyanez van az autókkal. Igen, autópályás sebességnél fájdalmas a karambol. Csakhogy sokkal-sokkal több esélyed van a két sarokra levő teszkóba menet karambolozni, mint egy autópályán.
Miközben mész a sztrádán és hallgatod a rádiót:
-Figyelem, figyelem! - szólal meg az autórádió. - Felhívjuk az M7-esen autózók figyelmét, legyenek óvatosak, mert egy őrült a forgalommal szemben robog.
Egy autós hallgatja a közleményt, majd felcsattan:
-Hogyhogy egy? Mind!
Ekkor kezdj el gyanakodni hogy valami probléma van. 😆
#27.
1. Magyarországon nincs olyan gerinces négylábú, amelyik tartósan bír 120-al haladni.
2. Az őz társadalomban nem divat sem a ráfutásos baleset, sem a büntető fékezés.
3. Különben nem közlekedhetnek az autópályán, mert egyetlen állatnak sincs pályamatricája.
Szóval ne riogasd a kérdezőt, mert nincs igazad! 🤣
Jól ismerem az érzést. Aki azt mondja ,hogy ne vezess így, az valószínűleg sosem volt kezdő, hanem születésekor is tudott vezetni. Azonban az igaz, hogy ilyen gondolkodással nem jó volán mögé ülni. Én régen tettem le a jogsim, és az első pár évemben keveset vezettem, azt is csak a megszokott, ismert útvonalon, úgyhogy nekem is lassan jött a tapasztalat.
A lényeg, hogy ne rágódj azon, hogy balesetet lesz. Tudom, mondani könnyű, de csak gondolj bele. A legtöbb súlyos baleset az idióta sofőrök miatt van, ha te odafigyelsz, akkor már csak a többi autótól kell félni, de kellő odafigyeléssel biztonságban leszel. Ha elfáradsz út közben, akkor álljatok meg valahol. Inkább később érjetek oda, mint soha. Soknak tűnhet a sok balesetről szóló hír, de az az igazság, hogy annyira nem rossz a helyzet. Nyugodtan indulj el, és gondolj arra ,hogy senki nem kezdett profin, és minden rendben lesz. Néha ki kell mozdulnod a komfortzónádból vezetéskor is, de ezzel csak rutint, és tapasztalatot nyersz. Sok sikert, és jó utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!