Mit tegyek hogy ne legyen balesetem? 20/L
Nyers lesz a válaszom: ne ülj autóba, ha félsz. Értem, hogy óvatosan vezetsz, de a félelem túlzott óvatossághoz vezet. Bármilyen furcsán hangzik, ilyen is van és hiába tagadják sokan, a túlzott óvatosság is tud épp olyan veszélyes lenni, tehát nem csak mások jelentenek rád veszélyt, hanem te magad is, még ha te nem is érzed így.
Ha kevésbé akarok nyers lenni, akkor azt mondom, hogy küzdd túl magad rajta, mert normális (sőt, szerintem szükséges is), hogy az embernek eleinte legyen egy kis félelemérzete, de ez az emberek 99%-ában csak kezdeti dolog, tapasztalatszerzés útján egyre kevésbé lesz jelen, idővel végleg eltűnik. Ha mégsem tűnik el, bármennyit vezetsz, akkor viszont tényleg csak az marad, hogy el kell engedni a vezetést, mert ha életed végéig félve ülsz autóba, abból előbb-utóbb tényleg baj lesz és nagyobb esély van rá, mint arra, hogy más okoz benned kárt.
Ha nem vezetsz nem lesz rutinod, ergó mindig félni fogsz.
Szóval annyit tudsz tenni, hogy próbálkozol, és ettől lesz rutin, ettől lesz önbizalom.
Csak csináld, ez a tuti!
Ha az az útvonal ijesztő amin kéne most menned, keress elsőre valami kerülőútvonalat ami kevésbé necces, de odavisz ahova akarsz menni, és legalább erősíti az önbizalmad a hosszútávú vezetésben.
Ez a táv kb. 220km, amiből kb. 150km-t az M3 autópályán kell megtenni.
A külső sávban 110-120-as sebességgel gond nélkül elballaghatsz.
Amennyiben az a maradék 70 km. okozna problémát, akkor tényleg ne ülj autóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!