Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kínosnak érzitek ha az út...

Kínosnak érzitek ha az út közepén egy kis járdaszigeten két zebra közt ragadtok?

Figyelt kérdés

2024. febr. 16. 18:02
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
37 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Hát elég furcsán szoktak nézni rám, hogy mit keresek autóval a járdaszigeten. Elég kínos, ja. :/
2024. febr. 16. 18:13
 2/6 anonim ***** válasza:
13%
Ha szabályos, akkor nincs mit kínosnak érezni. Aki meg szabálytalankodik az minimum érezze magát kínosan.
2024. febr. 16. 19:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

#1 Ez most viccesen hangzik, de BP-i autósok tele van azzal, hogy autósok a járdaszigeten fordulnak meg.

Én láttam már kérdést ami arra vonatkozott, hogy itt meg szabad-e fordulni:

[link]

A válaszolók fele simán állította, hogy igen, meg bőszen linkelgették a KRESZ-t hogy semmi nem tiltja a gyalogos átkelőhelyen megfordulást... Ami nyilván nem erre az esetre vonatkozik... :D

2024. febr. 17. 06:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nem érzem "kínosnak" maximum biztonságosnak sem.

Simán tudok olyan helyet, ahol esélytelen átérni egy ütemben a zöld jelzésen, egyszerűen túl rövid ideig tart.

Ha nincsen lámpa akkor inkább az autósok szempontjából érzem kínosnak, hogy nem képesek megadni a gyalogosnak járó elsőbbséget még akkor sem, ha az szemmel láthatóan már megkezdte az átkelést.

2024. febr. 17. 06:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kínos, de ha beragadnék, inkább átfutok még zöldön, mert nem túlzottan biztonságos, amikor előttem és mögöttem is 1 méterrel húznak el az autók 60-70-nel.
2024. febr. 18. 20:50
 6/6 anonim ***** válasza:

4

Lehet, hogy tévedek, de szerintem te félreérted az ilyen zebrát.

Ez lényegében két zebrának minősül, amit egy járda választ el egymástól. Ez jól látható abból, hogy minden ilyen esetben hiányzik középről (a járda részről) a fehér csíkozás. Emiatt az elsőbbség szempontjából is külön zebraként kell kezelni. Tehát van olyan határeset, hogy ha ez egy zebra lenne, akkor át kellene engedni a gyalogos, de ebben az esetben viszont, mikor még a második zebra előtti járdát se érte el, még nem.

(Amúgy a 3. linken lévő helyen is pont azért nem szabad megfordulni, mert zebrát ugyan igénybe szabad venni megforduláshoz, de járdát nem.)

2024. márc. 9. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!