Miért kardoskodik az igazáért a vétkes sofőr?
"T" útkereszteződésből akartam balra kanyarodni a főútra. Jobbról (a főutról) egy nyerges teherautó pedig balra fordult. Nekem STOP tábla volt, és rendesen meg is álltam elsőbbséget adni, de a kamion túl szükre vette a kanyart, és a pótkocsival picit meghúzta az autóm bal elejét. Ezekután még a kamionos kezdett el vergődni, hogy miért nem húzódtam le jobban az út széléhez, hogy ő elférjen, és tagadta, hogy hibázott volna. Nem tudtunk dülőre jutni, így hívtam rendőrséget, és azok tisztán kimondták, hogy a kamionos volt a hibás. Ekkor már átnézték alaposan az iratokat, müszaki állapotot, stb, és kiderült, hogy a még a pótkocsival sem stimmelt valami, és levették a rendszámát :D
Egyébként a kár szinte jelentéktelen, meg amúgyis már picit horzsolt is volt pont azon az oldalon a lökhárítóm, és ha nem kezd el hápogni az elején, akkor simán elfogadtam volna 10 ezret kártérítés gyanánt, és biztosítózni sem kellett volna. A kamionos így sokkal rosszabbul járt, hogy nem ismerte el a felelősséget.
#11: És mégis hogy kerülhette volna el?
Besorolt szabályosan a balra kanyarodáshoz, minimum 10 másodperce állt és várta, hogy szabad legyen az út, majd egyszercsak a nyomulós balfék kamionos ráhúzta a pótkocsit.
Ha itt valakin számon lehet kérni a közlekedési érzéket és a józan észt, akkor az a kamionos.
#11 múltkor álltam a pirosnál és az ónoseső miatt egy figyelmetlen nyárigumis barom belémcsúszott.
Akkor itt ki a hibás: én, aki ahelyett, hogy otthon maradt volna, inkább autóba ült, vagy az, aki nem fékezett le időben és télen nyári gumit használ? A te álláspontod szerint biztosan az én hibám volt, mert át is hajthattam volna a piroson és akkor nem történik meg a baleset, vagy a “minek ment oda?” elv alapján egész egyszerűen otthon kellett volna maradnom :D
11!
te vagyol az st22 lacika, hogy ennyire nyalod a kamionos segget?
lol
"Nem olyan egyszerű a sok világtalan között nagyobb járművekkel, mint a mezei autós gondolja. Sok esetben minden csomópont külön-külön küzdelem."
Ezt meg mintha a borsodi adam mondta volna.
Az a te bajod, ha nem tudod kezelni a jarmuvet.
Kispajtas, ti kamionosok meg buszosok folyamatosan kapjatok a segitseget a munkatokhoz, aztan ezt adjatok vissza az autosoknak, hogy idezezem "a sok vakeger szemelyautos".
Elmondanam neked, kispajtas, a buszos nem tudna kiallnia a megallobol, ha az autos nem engedne.
De, bizony segitjuk a nagy jarmuveket, csak egy-ket hivatasos sofornek akkora onertekelesi problemaja van, hogy elvarna, hogy az arokba hajtsak, csak hogy o az egesz keresztezodest igenybe vehesse a kanyarodashoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!