Megbüntettek mozgáskorlátozott helyen való parkolásért, viszont nem volt tábla kitéve és ami fel lehetett festve az nem látszott a hó miatt! Így is én vagyok a vétkes?
Remélem, hogy az a kedves válaszoló aki arról beszélt, hogy az útfelfestés csak "firka", nem vezet...
A KRESZ szerint:
Ha nincs rendőr, a jelzőlámpa, ha nincs jelzőlámpa, a jelzőtábla, ha nincs jelzőtábla a FELFESTÉS, ha nincs felfestés a KRESZ egyéb rendelkezései (pl. jobbkézszabály) határozzák meg a közlekedés szabályait.
Ha csak felfestés volt, de az egyértelműen takarva volt, akkor nem követtél el szabálytalanságot.
"A KRESZ szerint"
Akkor ez egy új KRESZ lehet, mert nekem még nem így tanították. Egyébként nincs átkelőhely tábla nélkül! (Pl. a havas út miatt.)
"Kijelölt gyalogos-átkelőhely:
A tábla azt jelzi, hogy az úttestet a táblánál útburkolati jellel kijelölt gyalogos-átkelőhély keresztezi. E jelzőtábla felfestett útburkolati jellel együtt van elhelyezve.
A gyalogosnak az úttesten a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen (zebrán) az útburkolati jel adja meg az elsőbbségi jogát. Ezért az útburkolati jellel kijelölt gyalogos-átkelőhelyet a tábla akkor is jelzi, ha az úttesten az útburkolati jel valamilyen oknál fogva nem látható (kopott, sár vagy hó fedi)."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!