Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért dudálnak rám mikor...

Miért dudálnak rám mikor főútvonalon kerékpározok?

Figyelt kérdés
Hét kilométerre van a munkahelyem amit rendszeresen kerékpárral teszek meg főútvonalon természetesen minden szabályt betartok lakott területen kívül láthatósági mellény plusz korlátozott látás viszonyok mellett lámpákat is szoktam használni nappal is. Az adott vonalon sok kamionos is közlekedik akik szerintem azért duranak mert türelmes lenne hogy két másodperces le kell lassítani hogy ki tudjon kerülni
2024. febr. 5. 19:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
52%
Persze betiltani :D A kocsikat kellene betiltani, amelyek teljesen tönkreteszik a levegőt és élhetetlenné teszik a városokat, ellentétbe a biciklivel. Ugyan olyan joga van a biciglisnek is az úton lennie, az autós majd kikerüli, érdekes pl osztrákoknak ez megy csak az őstulok mentalitású magyaroknak nem.
2024. febr. 6. 10:23
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
11: osztrákoknál vannak normális utak és jerekparutak. Viszont aki azokon a dimbes- dombos utakon biciklizik, az meg is érdemli. Egyébként ott is vannak balesetek. A kerékpár nem autók közé való. Nem az világ van, amikor egy két számjegyű úton 70- nel poroszkaltak a 100-as Skodák. Már a 90-et is csak a joindulatú sofőrök tartják.
2024. febr. 6. 12:34
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem a kerékárútakról van szó, az osztrák türelemmel nem előz addig amíg szemből nem jönnek, nem próbál sávon belül leszorítani és kb teljesen a szembe sávba átmenve előzi a kerékpárost. Kerékpár a kresz szerint is haladhat autók közt , tehát oda való. Nem tudom imerős e az országúti kerékpár, mint kategória? A sebesség nem releváns. Le kell fékeznie az autónak ha ott a kerékpáros és csak akkor előzni, ha adottak a feltételek.
2024. febr. 6. 12:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!