Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyire baj az, ha valaki...

Mennyire baj az, ha valaki városban néha elkövet ilyen hibákat amikor autót vezet?

Figyelt kérdés
Hogy nem veszi időben észre, hogy a sáv amiben megy éppen, el fog fogyni, vagy el fog kanyarodni pedig ő egyenesen szeretne tovább menni és így nem sorol át időben. Aki hajlamos ilyen hibákat elkövetni, hogyan tanulhat bele ebbe, hogy ne legyen ez?
2024. jan. 29. 17:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Jobban kell figyelni
2024. jan. 29. 17:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Úgy hívják: rutin.
2024. jan. 29. 17:48
 3/9 bazaltkaroly ***** válasza:
100%

Megesik, főleg, ha az ember eltéved egy idegen városban. Anno mikor először Kassán jártam, akkor volt velem ilyen, kétszer egymás után.

A legjobb, ha figyeled a táblákat. Sávelfogyás esetén általában van kint egy kék, téglalap alakú tábla, ami mutatja, hogy melyik sávban mi van, illetve külön tábla van útszűkület előre jelzésére. A legfontosabb, hogy ekkor ne ess pánikba, ne taposs bele, és ne nyomj satuféket.

Ha elfogy a sáv, akkor nyugodtan állj meg, indexelj befelé, egyszer valaki beenged, vagy elfogy a kocsisor. Ne foglalkozz Vér Istvánnal, akik mögötted nyomja a dudát.

Ha a sáv kanyarodik el, akkor menj vele, és majd csak kijutsz valahol. Még ha valaki magánterületére is kavarodsz be, akkor is meg fogják érteni, hogy eltévedtél, még segíteni is fognak.

Ne pánikolj.

2024. jan. 29. 17:49
 4/9 bazaltkaroly ***** válasza:

Előző vagyok. Kanyarodás esetén is van kint a kék tábla.

Ilyesmiket fogsz látni: [link]

2024. jan. 29. 17:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván aki csak nemrég vezet neki idő kell pláne ha vidéken lakik és nem vezetett még nagyvárosban. Ugyanakkor a koncentrációképességet is fejleszteni lehet, mert az sok rutinos autósból is hiányzik.
2024. jan. 29. 18:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A fejlődéshez sok gyakorlás kell, de mindennek alapja a figyelem, a figyelés.

A sáv megszűnését táblával is jelezik, és sok más hasznos információt is a táblákból lehet kiolvasni (besorolást jelző táblák, stb).

A másik fontos teendő, hogy a figyelést nem csak a közvetlen előttünk lévő útszakaszra korlátozzuk, hanem folyamatosan távolra is nézünk.

Az előttünk lévő útszakaszon látunk-e valamit, amire készülni kell, és az sem mindegy, hogy a táblát 200 méter távolságból ismerjük fel, vagy 50 méterről... megfelelő távolságból, kapkodás nélkül, nyugodtan tudsz cselekedni, mozgásban maradva könnyebb sávot váltani is, mint a magszűnő sáv végénél állva várni, hogy valaki engedjen be.

Ezek tanulható dolgok, de fontos, hogy figyelj oda, tudatosan is próbáld fejleszteni a figyelést, távolba is nézz.

2024. jan. 29. 18:36
 7/9 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Mikor először Pesten voltam, szerintem 1 óra alatt kb 10x szegtem meg a kreszt.

Annyira más forgalmi helyzetek voltak mint Miskolcon, rengeteg dolgot először láttam.

Mostmár, hogy láttam olyanokat is, elkerülöm a hibákat.

2024. jan. 29. 18:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg gyakorlás.

Kb. a sávkiosztást jelző kék táblák az utolsók, amit megtanulsz tudat alatt feldolgozni.

De még a rutinosakkal is előfordul ám, ha épp vaalmi elvonja a figyelmüket.

2024. jan. 30. 00:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Oda kell figyelni és kész. Egyszer-egyszer mindenkivel előfordul.

Ilyenkor soha nem az a baj, hogy benézi az ember, előfordulhat. Ha nem az, hogy ez rendszeres. Mennyire kell figyelmetlennek lenni, hogy a baromi nagy kék táblát, a baromi nagy felfestéseket ne vegye észre az ember? Mi mást nem vesz még észre? Zebra táblát? Stop táblát? Behajtani tilost?

2024. jan. 30. 10:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!