B-ről D-re való átképzés feltételei mik?
Üdvözöllek titeket.
Az lenne a konkrét kérdésem, hogy még mindig elvárás a 2 éve meglévő "B" kategóriájú jogosítvány ahhoz, hogy belekezdj a "D" - be?
Eddig találtam erről információt, viszont mostanába nem látom sehol feltüntetve, hogy minimum 2 éves "B" jogsi megléte szükséges.
Még mindig onnantól kezd el ketyegni az első 2 év, hogy mikor szereztél jogosultságot, az adott kategóriára és nem attól, hogy mikor kértél plasztik kártyát.
"326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet"
"Az első nemzetközi kategória megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül."
A kategória megszerzése az időpont, nem a jogsi. Ez így elég hülyeség, azt adom, de akkor sem a jogosítvány kiállításától ketyeg.
#13 Ha van jogsid, akkor vedd elő, fordítsd meg, és nézd meg,hogy a 10-es oszlopban mi szerepel. Majd fordítsd el a kártyát 90 fokkal, és az alján lévő kódmagyarazatot olvasd el,hogy mi takar a 10-es oszlopban található dátum, ami egyben a vizsgadátum 😉
Segítek. Érvenyesség kezdete. 🙂
Szép is lenne ha a hivatásosoknak max csak 5 éves jogosítványuk lehetne,mert ennyire szól az orvosi, és kell új jogsit csináltatni.
Nem tudom miért kellett lepontozni de jól van. Ha átmentem a vizsgán akkor meg van a jogsim, onnantól ketyeg az órám. Mit mondtam rosszul?
#14 hol firtattam azt hogy meddig jó a hivatásos jogsi?
13as
"így a jogosítvány kiállítása a kezdő dátum ami után kezd el ketyegni a vezetői gyakorlati idő. Szóval a B jogsid legyen 2 éve kiálltot"
Ezt írtad, de mi meg leírtuk, hogy ez nem igaz, mert nem a jogosítvány kiállításától ketyeg. Mi nem világos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!