Mire gondoltok, amikor pirosat kaptok egy vasúti átjárónál?
Szoktatok idegesek lenni amikor sorompót/pirosat kaptok egy vasúti átkelőnél?
Mennyire vagytok kíváncsiak, hogy milyen vonat fog jönni?
"Fel nem foghatom hogy piros lámpától miért lesz ideges valaki... Nem azért vannak a szabályok hogy idegesítsenek, hanem hogy megvédjenek téged."
Addig ez ok is, amíg valóban ez a cél, hogy megvédjen, és biztosítsa az átjutást nagy forgalomban is. (Bár van 1-2 gondolatom, amikor olyan a szitu, hogy 10-15 percig lent van a sorompó.)
Viszont amikor szándékosan értelmetlenül vannak programozva a lámpák, az dühítő. Németeknél ismerek egy kis prolivárost zöld vezetéssel (de olvastam többről is), hogy szándékosan azért programozzák a lámpákat az autósok szívatására, hogy tegyék le az autót, és kizsarolják, hogy az ember a tólárazott villamosaikat/buszaikat használja.
Itt pl. minden egyes lámpánál úgy van az időzítés, hogy mindig pont pirosat kapj, mire odaérsz, ha betartod az 50-et.
Érzetre az az alapelv, hogy forgalomtól függetlenül állj minden lámpánál legalább 1-1,5 percet, a 4 sávos főbb csapásokon is.
Ilyenkor azért nyílik a normál embernek a zsebébewn a bicska.
Ikeaból mentünk haza Miskolcra, valami falun keresztül vitt az út. Talán Gyál vagy Vecsés.
Pirosat adott a sorompó, vonat jön 15el. Megáll a megallóban, ott elmolyol 5 percet, majd megindul megint 15el.
Na ott szidtam a mávot, és gondolkoztam, hogy akkor megindulok..:
"Miközben belga ismerőseim kis hazánkba látogatva már húsz évvel ezelőtt is úgy pislogtak a szintbéli vasúti kereszteződések láttán, mintha egy másik bolygóra érkeztek volna, jobb helyeken tényleg csak egészen gyér forgalmú utakon vannak vasúti átjárók"
Mese mese mátka. Ez olyan hülye duma, mint amikor a 80-as évek vége felé jött az NSZK-s ismerős a hveromhoz, aztán előadták, hogy a Jürgen nem tudta mi az az áramszünet, amikor náluk épp volt.
Persze pont belgiumban nem járatam, de Németeknél élek 15 éve, osztrákokhoz és svájcba járok gyakran át, van vasúti átjáró, sorompóval, nem is kevés. Mellesleg a cégünk egyik profilja pont a sorompót vezérlő elektronika fejlesztése. Ha annyira nem lenne, akkor már rég veszteséges lenne az a szegmens. :D
"Mese mese mátka. Ez olyan hülye duma, mint amikor a 80-as évek vége felé jött az NSZK-s ismerős a hveromhoz, aztán előadták, hogy a Jürgen nem tudta mi az az áramszünet, amikor náluk épp volt."
Miféle mese? Ott voltam velük, 2006-ot írtunk, láthatóan szokatlan volt nekik lekezelni egy sima vasúti kereszteződést, akkor mondták, hogy nálunk mennyire nincs ilyen, és erről magam is meggyőződhettem, amikor én jártam náluk vendégként. Franciák dettó, hozzánk képest töredék annyi szintbeli kereszteződés van, sokkal kisebb forgalmú utakon fér csak bele, amúgy vagy felette, vagy alatta. Németeknél nem tudom, mi a helyzet.
"Mire gondolok amikor pirosat kapok....?"
Háááát bakker én pl. arra, hogy jön a vonat, valószínű ő a nagyobb, szóval nem akarok vele kakaskodni.
Továbbá az is megfordul a fejemben, hogy nem fog kitérni.
Ebből a meggondolásból aztán ülök, és várok amíg kifehéredik a lámpa.
Szerinted vajon mi mást tehetnék?😮
"Továbbá az is megfordul a fejemben, hogy nem fog kitérni."
Ehhez hozzájön, hogy a fékútja sem 100m még 80-nál sem. Tehát megállni sem fog. :D
14: akkor tessék, egy cikk, hogy mennyi baleset volt átkelőnél belgáknál:
"In Belgien gibt es zurzeit noch rund 1.600 Bahnübergänge. Infrabel ersetzt jedes Jahr rund zwanzig von ihnen durch Brücken oder Unterführungen."
Igen, egyébként dolgozgatnak rajta, de ilyen temp´val mög el fog tartani egy darabig (80 év).
18 ha az arányokat nézem nem állunk olyan rosszul. Ha belgéknál 1600 van a kis, harmad magyarországnyi területre nálunk 1500 fénysorompós, valamivel 1000 alatt félsorompó, 500 alatt teljes sorompóval, ez még nem lenne olyan szar.
A szar az, hogy nálunk van 3000 felett olyan, ami egyáltalán nem biztosított, bár ebbe nem tdom mi számít bele.
Egyébként erre mondtam, hogy ok, hogy kevesebb van, de az olyan tipikus nagyképűség nyugati barátainktól, amikor állítják, hogy ezt vagy az nem is ismernek. Ha kétszámjegyű lenne, akkor joggal mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!