Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nagyvárosokba milyen "egyéni"...

Nagyvárosokba milyen "egyéni" közlekedési eszközt javasolnátok? (leírásban kifejtem mire gondolok)

Figyelt kérdés

Röviden: nagyobb városokban (Budapest, Debrecen, Miskolc stb.) közlekedéshez kellene valami olyan, amivel tudok közlekedni egyénileg, tehát nem tömegközlekedés, és nem is autó, mert jogsim nincs (meg pénzem se autóra meg benzinre).

Ami miatt kell, az az, hogy rendszeresek kirándulok ilyen városokba autóritkaságokat fotózni, és ehhez ugye nagy távokat be kell járni amíg keresgél az ember, pl. Pesten simán van hogy a belvárosban egy nap alatt bőven 10-15 km-en túl gyalogolok, és hát a végére már nem bírom, rendesen rosszul vagyok, fáj a fejem, szédülök, fáj a lábam, minden bajom van. Kéne valami ami meggyorsítja és megkönnyíti az A-ból B-be, B-ből C-be eljutást a belvárosokban, hogy gyorsabban haladjak és kevésbé fáradjak el. kerékpár nem jó, mert túl nagy, buszra nem engednek föl vele, kocsiban meg el se fér. Rollert néztem még, de az meg szerintem ugyanolyan fárasztó lábbal hajtani egész nap.

Tippek esetleg?

2023. dec. 30. 00:23
1 2
 11/15 BeefEater ***** válasza:
100%

Azért 70 km egy nap biciklivel nem olyan megugorhatatlan, főleg, hogy közben rengetegszer megállsz. Ha sokallod, akkor nézz egy elektromos rásegítésű kerékpárt.

Nem tudom, hogy az összehajtogatható biciklik (nem Csepelre gondolok) buszon poggyásznak minősülnek-e, ezt is érdemes lehet megnézned. És ráadásul abból is van elektromos rásegítésű (ha van annyi pénzed erre).

2023. dec. 30. 22:32
 12/15 anonim ***** válasza:

#11: igazából itt nem csak a táv a fő gond, hanem hogy nagyforgalmú főutakon kellene neki tekerni órákon keresztül, ami elég para még egy gyakorlott biciklisnek is.

Viszont eltekerni a vasútállomásig nem lehet probléma.

2023. dec. 30. 22:35
 13/15 anonim ***** válasza:

Sokkal egyszerűbb lenne tájékozódni, hogy hol merre találsz megfelelő fotózni valót, mint ész nélkül kutyagolni egy idegen városban.

(különben is, aki nem képes a hobbija kedvéért 10-15km-t gyalogolni, az keressen más elfoglaltságot)

2023. dec. 30. 23:48
 14/15 anonim ***** válasza:

"tehát nem tömegközlekedés, és nem is autó"

"kerékpár nem jó, mert túl nagy, buszra nem engednek föl vele, kocsiban meg el se fér"

Ha egyénileg akarsz közlekedni, akkor miért akarod felvinni a buszra?

2024. jan. 25. 09:13
 15/15 anonim ***** válasza:

Vonaton ingyen lehet szállítani 20"≥ kerekű bicikliket (camping méret) + máv start kártya, ha semmilyen kedvezményre nem vagy jogosult.

Persze nem csepel, hanem pl a német Aldiban lehetett kapni Cyco márkájú összecsukható kerékpárt, jófogáson 50e től lehet találni működő darabokat. Egy időben nekem is volt, nagyon kedveltem, ilyen felhasználásra sztem tökéletes neked. Vagy elektromos roller, de az drágább...

2024. jan. 25. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!