Nagyvárosokba milyen "egyéni" közlekedési eszközt javasolnátok? (leírásban kifejtem mire gondolok)
Röviden: nagyobb városokban (Budapest, Debrecen, Miskolc stb.) közlekedéshez kellene valami olyan, amivel tudok közlekedni egyénileg, tehát nem tömegközlekedés, és nem is autó, mert jogsim nincs (meg pénzem se autóra meg benzinre).
Ami miatt kell, az az, hogy rendszeresek kirándulok ilyen városokba autóritkaságokat fotózni, és ehhez ugye nagy távokat be kell járni amíg keresgél az ember, pl. Pesten simán van hogy a belvárosban egy nap alatt bőven 10-15 km-en túl gyalogolok, és hát a végére már nem bírom, rendesen rosszul vagyok, fáj a fejem, szédülök, fáj a lábam, minden bajom van. Kéne valami ami meggyorsítja és megkönnyíti az A-ból B-be, B-ből C-be eljutást a belvárosokban, hogy gyorsabban haladjak és kevésbé fáradjak el. kerékpár nem jó, mert túl nagy, buszra nem engednek föl vele, kocsiban meg el se fér. Rollert néztem még, de az meg szerintem ugyanolyan fárasztó lábbal hajtani egész nap.
Tippek esetleg?
Elektromos roller. Ha osszecsukod akkor feltudod vinni a buszra is.
Ha nem hajtod meg nagyon akkor 25km-t is elmegy egy toltessel.
Orvos.
10-15km rendszeres séta után valami gond van ott veled. Lehet csak nem eszel eleget közben, de az is lehet, hogy valamiből hiányod van.
Egy vérkép ingyen van.
Az embereknek minden gond nélkül meg kellene tenniük napi 60-80km sétát, ezért lettünk mi a csúcsragadozók
A sima 80km egy nap alatt azért a többségnek túlzás,de ha valaki 15 km-től kipurcan az tényleg gond.
Valami olcsóbb városi bicikli vagy trekking teljesen jó erre a célra
@6
Nem értem mi a probléma, szoktunk járni 50km-es túrákra a bükkbe, 5-6 óra séta plusz 1 óra pihenő.
Nem 5km/h andalgás, de azért a 8-9km/h még bőven sétatempó.
Igazából direkt kis számot mondtam, mert a csúcsragadozóságunk azzal jött hogy 3 nap 400km, de erre a modern ember már nem képes
Városba a bicikli a legjobb. Buszra szállni onnantól felesleges. Vonatra meg felviheted.
Az e-roller a kátyúk miatt felejtős.
#9 Az a gond hogy nem ezekben a városokban lakom, hanem 30-70 km-re (attól függ melyiket nézem), így mindenképp odáig el kell jutni valahogy, nem tudok 30+ km-t biciklizni, hát még 70-et. Szóval busz kell, oda meg fel kell vinni valahogy ugye az adott közlekedési eszközt.
#4 Ha sima gyalogtempó lenne akkor lehet én se lennék rosszul, de nálam erőltetett menet van, folyamatos "siető" séta (már-már futás) hogy minél több mindent lássak egy pár óra alatt, plusz ebbe mélygarázsok meg hasonlók is benne vannak tehát szintezés is vastagon. Meg ez nyáron szokott lenni főleg mikor van 40 fok árnyékban is. Szóval azért nyáron 15 km-t egy délután legyalogolni erőltetett menetben nem hinném hogy egy egészséges embert ne készítene ki. Plusz rohadtul izzadós is vagyok, de ez nem tartozik ide.
Amúgy mindenkinek köszönöm a választ. Az elektromos rollerre kell valami jogosítvány, sisak, vagy bármi szar amibe a rendőr beleköthet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!