Fog bárki is 1 napos autópályamatricát venni jövőre 5150 forintért?
Most olvastam, hogy jövő március 1-el vezetik be, de szerintem nonszensz ez az ár, mikor a 10 napos meg 6100Ft lesz.
Reálisan szerintem 1000Ft körül kellene, hogy legyen az ára, és akkor nagyon sokan inkább mennének pályán, mint mellette. Én idén csak egyszer akartam használni, de mikor megláttam, hogy 5500Ft, akkor inkább hagytam. Aznap mentem 270Km-t, és cirka 11 ezer forint volt ez üzemanyagban. Egyszerűen nem nyertem volna semmi pluszt ha még kifizettem volna a pályamatrica árát, közben meg 1,5X annyiba került volna az út. Forgalom se volt vészes a főúton amin mentem.
Kérdező te hol élsz?
A romlott terméket eladják az ott dolgozóknak féláron vagy abból lesz a gyros és társai
A Veszprém megyei matricát is minden évben megveszik pár ezren, pedig annak tényleg semmi értelme nincs.
#15 LOL :D
Ennél csak a Szolnok megyei matrica volt a jobb. Bevezették 2022 január 1-től a Szolnok megyei matricát, úgy, hogy még nem is volt egyáltalán fizetős útszakasz a megyében. Viszont vették az emberek, mert februárban átadásra került az M4 Abony-Kelet és Törökszentmiklós közötti szakasza, szóval a Szolnokra ingázók készültek rá. Eleve talán 30km volt az egész szakasz, de még azt sem használta senki, mindenki csak Szolnokra ingázáshoz vette, ami max 20km, ha Törökszentmiklósról mennek, szóval egy kis lóf*sznyi út miatt vették az emberek. Aztán az átadás előtt pár nappal kitalálták, hogy ja hát amúgy ingyenes lesz a szakasz. :D Már kint voltak a táblákon is a díjköteles matrica, átadás napján (!), saját szememmel láttam, akkor ragasztgatták le őket, fekete matricával húzták át őket. :D
2024. január 1-től a 10 napos nem 6100, hanem 6400 Ft lesz: [link]
Alkalomszerűen használok autópályát, így nincs sem megyei, sem országos éves bérletem. Ha elég lesz az 1 napos, akkor azt fogom venni, nem az 1250 Ft-tal drágább 10 napost.
Rezsi csökkentés van és megvédik az embereket.
EZ a fidesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!