Miért nincs egy napos autópályamatrica?
Mert nem tudnának indokolatlanul lehúzni.
Mikor neked csak egy napíg kéne és kb 600ft lenne, meg kell venneg a kb 4700 ast, akkor is ha csak egyszer használod.
Ez biztos bevétel nekik, ha nem tetszik nem használod elv.
Így van, ez nekik csak bevétel.
A heti(10 napos) 3000 Ft, ebben az országban nincs akkora távolság, hogy ne lehessen autópálya nélkül élni.
Úgy kell útvonalat tervezni, hogy minél nagyobb számú út.
Pl. 8-as út, vasvártól fehérvárig jártam rajta párszor, falu nem sok van, ki lehet birni, lehet menni 100-at nyugodtan, veszprémtől meg 130-at is, mert jó az út, többsávos.
Mehetnék a hetesen is, km-ben nem sok az eltérés, de miért fizessek 10 napra, főleg 200 km-ért? inkább elindulok egy órával vagy 2-vel előbb, ez semmi pénzembe nem kerül.
Vagy legyen fizetőkapus, akkor legalább tudom mit fizetek miért, de az sem jó, mert a pálya sem a legjobb, meg aránytalanul drága lenne.
Horvátoknál pl. tudom hogy miért kerül annyiba egy szakasz, mert van bent vagy 10 alagút, hegyek közt megy. Itt meg van egy völgyhd, puff neki.
Szóval: jómagam 1 évben 1x megyek le autóval a rokonokhoz Balatonra autóval, és a nyár végén 1x vissza. Írd és mondd mindösszesen 3 órára veszem igénybe az autópályát. Erre a 3 órára fizetek 20 napos autópályadíjat???? Nonszensz.
Persze lehet kőrbe menni, és akkor a 150km-t meg lehet tenni 3,5 óra alatt/tyúkszemmel a hátsómon. Pedig csak ez a járható út annak, akinek ideje van(kisnyugdíjas), pénze alig.
Na erre varrjon gombot valaki. Miért nem lhet az igénybevétel szerint fizetni? Még az is lehet, hogy akkor nagyobb lenne a fizetési készség?
Ez pont olyan, mint szemétdíjat fizetni akkor is, ha nincs szemét. Mi jön még?
Előző hozzászólóhoz csatlakozom. Ráadásul kisnyugdíjas vagyok, ha nincs járvány akkor is a "maradj otthon" kell, hogy érvényesüljön, ha már 1x diploma, és több szakma gyakorlatával az átlag nyugdíj 49%-ával kényeztetnek. Pedig anno nem fizettem járulékot, hanem vonták. 53 százalékát a tanári fizetésemnek!
A 3 óra autópálya használatra fizetendő 10 napos matrica nincs arányban sem a használattal, sem a nyugdíjjal.
Mit lehet ez ellen tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!