Ez a kereszteződés milyen így? Szabályos ez?
Aki ebből az irányból érkezik a kereszteződésbe és jobbra kíván haladni, vagy a szemközti utcából jön és balra menne, a főúton lévő lámpát kell néznie hogy mehet-e vagy sem. Szabályos az hogy nincs fent egy külön lámpa felszerelve annak aki erről, vagy a másik oldalon érkezik?
A láthatóságot figyelembe kéne venni, de konkrét szabályt szerintem nem sért.
Székesfehérváron is van hasonló:
De ha gondolod, jelentsd az út kezelőjének, legfeljebb visszaírnak, hogy ez így rendben van.
Szerintem legalábbis véleményes. Azaz, határeset abban, hogy befér-e még a szabályba.
Mivel aki kikanyarodik (az elsőbbségadási szabályok betartásával), az túlságosan alulról látja a lámpát, és bizonytalan, hogy onnan mennyire állapítható meg, hogy melyik fény világít. Főleg reggel, amikor szemből süt a nap, vagy délután, mikor a lámpára rakódott por fényvisszaverése miatt rosszul látszódik a fény.
Ha gondolod, nézd át ezt, hátha találsz benne valamit az elhelyezésre vonatkozólag:
De amúgy ahogy ajánlották is, ha szerinted ez így zűrös, írj az út fenntartójának, hátha egyetértenek veled.
15
Mint írtam, nem a kanyarodás miatt kell néznie a lámpát.
Hanem a gyalogosok miatt. Mert ha kikanyarodott, a lámpa már rá is ugyanúgy vonatkozik. De mivel már nagyon közel van hozzá, nem biztos, hogy látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!