Mi a jobbkéz szabályos kereszteződések előnye? Azon kívül, hogy nem kell annyi táblát kirakni.
Miféle "régi" szabályokról beszélsz?
A KRESZ egyértelműen előírja, hogy az adott pillanatban érvényes szabályok szerint KELL közlekedni. Nincs olyan , hogy "régenmindenjobbvót"...
Honnan veszed, hogy nem érti senki a jobbkézszabályt????
Szerintem az alapfokú KRESZ-tanfolyamon kb. az első lecke... és nem kell hozzá agysebészi tudás, hogy felfogja...
Rendőr - lámpa - tábla - útburkolati jel - szabály.
Ahol nincs semmi látható segítség, ott csak a szabály maradt, amit persze nem ártana ismerni is.
A lényege ez , egy kitáblázottt útkeredzteződésből is teltűnhet a tábla, és ha nincs útburkolati jel sem, kell valami rendszet.
Ennek nincs köze ahhoz, hogy bizonyos helyeken miért nem raknak ki táblákat
Úgy értettem, hogy régi hogy règebben elsőbbség adás tàblák voltak kint. Egyébkènt szerintem is egyszerűbb a táblàs megoldás.
Hát kressz alapja, csak hát sokan nem akarják betartani.
És ha tábla lenne, akkor ugyanazok betartanák szerinted...???
Kétlem!
7/7 tapasztalaim szerint hamarabb betartják. (Fél város jobb kezes csak nem az egész)
Persze dilentások előfordulnak mindenütt. :D
Mellèkutcán még hagyjàn, de mikor a 2 sávos terelővonalal éllátott út is jobb kezes, na ott vannak érdekes dolgok :D
" a régi szabályok szerint közlekedik"
Milyen öreg lehet már a kérdező..ÁÁÁ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!