Baj ha betartom a sebességkorlátozásokat településen kívül autóval?
Ha a többi sofőr lehajt a szakadékba akkor te is lehajtasz?
Ők vállalják a kockázatot, hogy lehet megbüntetik őket érte, neked nem muszáj
Én is így vagyok vele de azért +10 km/h az belefér a sebességmérő pontatlansága miatt.
Viszont az autópályákon az útfelújításoknál az egy sávra szűkített részeken nagyon tapadnak az emberre a 80-as korlátozás mellett, sajnos ott még elengedni se tudod a sok sietőt.
Be szoktam én is tartani, mert főleg kanyargós részen van az a 70-es tábla.
De pl. hajnalban 5 előtt azért 50 felett szoktam menni faluban, városban. Lakott területen kívül nem megyek gyorsabban, hajnalban a sötét és vadak miatt, nappal meg a forgalom és a rendőrök miatt.
Mindig lesz, aki megelőz, mert siet, jó autója van vagy csak utálja, ha vki előtte van.
Azt nem írtad, hogy nálad a 70 az tényleg 70, és a 90 az 90?
Az óra mennyit mutat?
Mivel a km-órák többsége többet mutat a valósnál. Akár 8-10 %-kal is. Ezt mindenkinek illik tudni, hogy az ő autója pont mennyivel mér többet. Mert ha mondjuk csak 65-tel haladsz 70 helyett (ott, ahol esetleg még 90-nel is lehetne, csak hülye volt a kitáblázó), akkor az nem szép dolog. Nem szabálytalan, de nem illik másokat feltartani.
Plusz még az is szokás a "mindent betartó" embereknél, hogy ha 70 a korlátozás, akkor úgy mennek, hogy az óra csak 67-et mutasson, biztos, ami biztos.
És akkor 70 helyett az illető máris csak 62-vel megy. A többi ember meg rágja a kefét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!