Feloldható elektromos rollerrel ittasan?
Múltkor elmentem egy barátommal találkozni, majd visszaúton úgy döntöttünk, hogy ragadunk egy-egy elektromos rollert, amit telefonnal fel lehet oldani. Én szoktam ilyennel járni, és nem iszok alkoholt, viszont a barátom megivott egy sört. Csak olyan helyen mentünk, ahol nincs autós forgalom, és mivel késő volt már, gyalogosok sem voltak nagyon.
Később mondták neki, hogy ezért elvehetik a jogosítványát, és meg is hurcolhatják, mert a roller járműnek számít, ami - utólag megnéztem - igaz.
A kérdés, hogy ha valaki így jár, akkor mi van, ha letagadja, hogy van jogosítványa, és eldugja, vagy direkt otthon hagyja. (Habár jogosítvány nélkül nem lehetne vezetni, de a program nem kér semmilyen papírt, csak a pénzt. Nincs fent annak a veszélye, hogy egy kiskorú fog felszállni rá? Nem kéne ezt akadályoznia a programnak?)
Vagy mi van akkor, ha látja a rendőrt, és hirtelen leszáll, és azt mondja, hogy csak tolta, mert neki úgy volt kedve? Ha leszáll, akkor gyalogosnak számít, gyalogolni meg lehet ittasan, az meg már nehéz rábizonyítani, hogy előtte ült rajta.
Akkor is eltilthatnak a vezetéstől, ha nincs jogosítványod.
Ezen kívül ha otthon hagyod, akkor is le tudják kérdezni.
Hamis adatokat bediktálni pedig visszaélés
Értem, köszönöm.
Mi van akkor, ha leszáll és tolni kezdi, mikor rendőrt lát, aztán azt mondja, hogy végig csak tolta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!