Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Munka mellett tantermi KRESZ-t...

Munka mellett tantermi KRESZ-tanfolyam végezhető?

Figyelt kérdés
Több mindent olvastam és hallottam ezzel a témával kapcsolatban, olyat is, mely szerint minden órára kötelező bejárni, ezért munka mellett erősen ajánlott az e-learning, mivel az időtől kötetlen, már a tekintetben, hogy nem kell érte elmenni a munkahelyről. Legalábbis erről értesültem, ezért még mielőtt belevágnék az egészbe, gondoltam megkérdezem itt is.

2023. okt. 3. 17:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
E-learning pont erre van kitalálva, hogy otthon kényelmesen munka mellett végezze el az ember az online a tanfolyamot. Ott is vannak magyarázatok, de én jobban preferálom a tantermi oktatást több mindent megjegyzel, illetve gyors kérdésekre is azonnal pontos választ kapsz. De persze a te esetedben ez lenne a legjobb választás, ha munka mellett nem tudsz személyesen tanfolyamra járni. Ha sikeresen megcsináltad az oktató tanfolyamot azt az autós suli látni fogja. De a többit, hogy mikor. hogyan kell jelentkezni majd vizsgára azt úgy is el fogják magyarázni, illetve azt is, hogy az egész e-learning hogyan működik. Sok sikert.
2023. okt. 3. 18:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ! Holnap mindenképpen felhívom az autósiskolát, ahol tanulni tervezek, csak pont ugye emiatt bizonytalanodtam el, mert bár jelenleg még nem dolgozok, viszont több helyről is várom a visszajelzést, ezért ha közben mégis felvennének valahova, akkor munkaidőtől függően fontos lenne tudni.
2023. okt. 3. 18:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Nekem úgy volt, emlékszem (2017), hogy 17:00- ra kellett bejárni egy héten 2x vagy 3x. Nekem annyi előnyöm volt, hogy akkor csak délelőttös munkát végeztem. De ugye a tantermi oktatás nem minden esetben rugalmas. Lehet, hogy ahova beiratkozol ott lesz délelőtti tanfolyam, de ugye akor meg majd a bejárás, illetve haza út, majd munka. Ez megterhelő is lehet. Illetve folyamatosan sietni. De nyugodtan hívd fel az iskolát minden kérdésedre. választ fognak adni, és amelyik opció szimpatikusabb azt kell választani.
2023. okt. 3. 18:27
 4/10 anonim válasza:
48%
Azzal azért legyél tisztában, hogy az e-learningesek közt sokkal nagyobb a bukási arány. Jelenléti oktatásnál elmondják a lényeges dolgokat, és kihagyják ami nem annyira fontos, e-learningnél viszont magadra vagy utalva.
2023. okt. 3. 20:36
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
Akinek van egy minimum intelligenciája, annak nem okoz gondot az e-learning. Minden le van írva kristálytisztán, egyértelműen. Szerintem hatékonyabb, mint beülni egy tanterembe, mert gyakorolhatod, ami nem megy, tele van önellenőrzéssel, modulzárókkal, stb. Én is online csináltam a KRESZ-t, elsőre meglett. Nem értem, egyesek miért riogatnak vele...
2023. okt. 3. 22:07
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok helyen van már tantermi tanfolyam. Online készültem én in a KRESZ vizsgára és nem okozott gondot. A suliban mondták, hogy ha bármi kérdésem van akár a felülettel, akár az anyaggal kapcsolatban keressem bátran őket. Az animációk is nagy segítséget nyújtottak. Nagyon jók a tesztek. Sikeres eredmény esetén is újra meg újra megcsináltam. A vizsga sem okozott gondot. Elsőre meglett.
2023. okt. 4. 05:50
 7/10 Hovarju ***** válasza:

A beiratkozástól kezdve 9 hónapon belül kell sikeres kresz vizsgát tenni.

Ez idő bőven elég a tanfolyam elvégzéséhez.

Én olyan iskolába jártam, ahol modulokra volt osztva a tantermi oktatás, így bármikor lehetett csatlakozni. Ha jól emlékszem egy héten háromszor volt délután oktatás.(és volt pótlási lehetőség is).

Illetve e mellé kaptam e-titan hozzáférést is, így otthon is tudtam gyakorolni és ami nem ment azt a következő órán meg tudtuk beszélni.

Ráadásul az oktató meg tudta nézni, hogy mennyi időt töltöttem az etitannal és hogy állnak a próbavizsgák, mennyi idő alatt végeztem, milyen eredménnyel.

Egészen a vizsga időpontjáig bejárhattam a tantermi órákra, még azokra is, amiken már voltam, hogy ha még maradt bennem kérdés, tudjanak rá választ adni.

Elsőre levizsgáztam 72 ponttal.

2023. okt. 4. 12:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Első jogsimat tantermivel tanultam, volt, aki kétszer volt összesen, megtanulta otthon az e-learning korszaka előtt. Nekem is volt még bátyám idejéből KRESZ meg elsősegély könyvem, a KRESZ-ben hibás volt a megoldókulcs a próbakérdésekre, az elsősegély meg kicsit elavult volt, de meg lehetett tanulni, na meg ncore-on fenn volt az akkor aktuális vizsgaprogram, azzal lehetett próbateszteket csinálni dögivel - tanteremben igazából csak ppt-ből ledarálták az anyagot (bár legalább elmagyarázták a szabályok mögötti logikát, hogy értsük is, miért van a szabály), meg papíron töltöttünk próbateszteket, már az elejétől kezdve, és átbeszéltük a válaszokat, nem teljesen lineárisan tanultunk.

Tök jó volt. Második jogsimat e-titánon csináltam, egy nap alatt végigzúgtam rajta, hogy minél hamarabb vizsgázhassak, aztán csak csináltam egy-egy próbatesztet, amikor volt 3 szabad percem.

A KRESZ 95%-a józan paraszti ész, szerintem akárhogy meg tudod tanulni és nem szívóznak, ha nem jársz be munka miatt 1-1 órára.

2023. okt. 4. 13:05
 9/10 anonim ***** válasza:

7-es válasz (2023. okt. 4. 12:22) „A beiratkozástól kezdve 9 hónapon belül kell sikeres kresz vizsgát tenni.”

Nem.

„Elméleti vizsgára az bocsátható, aki az első vizsgaeseményig az adott tanfolyam megkezdésétől számított kevesebb, mint kilenc hónap telt el.”

„Amennyiben a tanuló a tanfolyam kezdetétől számított tizenkét hónapon belül nem teszi le sikeresen az elméleti vizsgáit, akkor csak a teljes tanfolyam megismétlését követően jelenthető ismét elméleti vizsgára.”

24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól hatályos szövegéből 10. § (1) a) és (5).

2013. október 1. óta így van a jogszabályban.

Vagyis, nem a beiratkozástól, hanem a tanfolyam kezdetétől számítva, és nem kell 9 hónapon belül sikeres elméleti vizsga, csak legyen egy vizsga; sikeres vizsgának 12 hónapon belül kell lennie, hogy ne kellejen elölről kezdeni a tanfolyamot.

2023. okt. 4. 20:17
 10/10 Hovarju ***** válasza:
100%

#9 köszönöm a pontosítást :-)

Valószínűleg azért így jegyeztem meg, mert nálam rögtön a beiratkozás után el is kezdődött a tanfolyam.

2023. okt. 5. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!