Munka mellett tantermi KRESZ-tanfolyam végezhető?
A beiratkozástól kezdve 9 hónapon belül kell sikeres kresz vizsgát tenni.
Ez idő bőven elég a tanfolyam elvégzéséhez.
Én olyan iskolába jártam, ahol modulokra volt osztva a tantermi oktatás, így bármikor lehetett csatlakozni. Ha jól emlékszem egy héten háromszor volt délután oktatás.(és volt pótlási lehetőség is).
Illetve e mellé kaptam e-titan hozzáférést is, így otthon is tudtam gyakorolni és ami nem ment azt a következő órán meg tudtuk beszélni.
Ráadásul az oktató meg tudta nézni, hogy mennyi időt töltöttem az etitannal és hogy állnak a próbavizsgák, mennyi idő alatt végeztem, milyen eredménnyel.
Egészen a vizsga időpontjáig bejárhattam a tantermi órákra, még azokra is, amiken már voltam, hogy ha még maradt bennem kérdés, tudjanak rá választ adni.
Elsőre levizsgáztam 72 ponttal.
Első jogsimat tantermivel tanultam, volt, aki kétszer volt összesen, megtanulta otthon az e-learning korszaka előtt. Nekem is volt még bátyám idejéből KRESZ meg elsősegély könyvem, a KRESZ-ben hibás volt a megoldókulcs a próbakérdésekre, az elsősegély meg kicsit elavult volt, de meg lehetett tanulni, na meg ncore-on fenn volt az akkor aktuális vizsgaprogram, azzal lehetett próbateszteket csinálni dögivel - tanteremben igazából csak ppt-ből ledarálták az anyagot (bár legalább elmagyarázták a szabályok mögötti logikát, hogy értsük is, miért van a szabály), meg papíron töltöttünk próbateszteket, már az elejétől kezdve, és átbeszéltük a válaszokat, nem teljesen lineárisan tanultunk.
Tök jó volt. Második jogsimat e-titánon csináltam, egy nap alatt végigzúgtam rajta, hogy minél hamarabb vizsgázhassak, aztán csak csináltam egy-egy próbatesztet, amikor volt 3 szabad percem.
A KRESZ 95%-a józan paraszti ész, szerintem akárhogy meg tudod tanulni és nem szívóznak, ha nem jársz be munka miatt 1-1 órára.
7-es válasz (2023. okt. 4. 12:22) „A beiratkozástól kezdve 9 hónapon belül kell sikeres kresz vizsgát tenni.”
Nem.
„Elméleti vizsgára az bocsátható, aki az első vizsgaeseményig az adott tanfolyam megkezdésétől számított kevesebb, mint kilenc hónap telt el.”
„Amennyiben a tanuló a tanfolyam kezdetétől számított tizenkét hónapon belül nem teszi le sikeresen az elméleti vizsgáit, akkor csak a teljes tanfolyam megismétlését követően jelenthető ismét elméleti vizsgára.”
↑
24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól hatályos szövegéből 10. § (1) a) és (5).
2013. október 1. óta így van a jogszabályban.
Vagyis, nem a beiratkozástól, hanem a tanfolyam kezdetétől számítva, és nem kell 9 hónapon belül sikeres elméleti vizsga, csak legyen egy vizsga; sikeres vizsgának 12 hónapon belül kell lennie, hogy ne kellejen elölről kezdeni a tanfolyamot.
#9 köszönöm a pontosítást :-)
Valószínűleg azért így jegyeztem meg, mert nálam rögtön a beiratkozás után el is kezdődött a tanfolyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!