Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért nem táblázza ki a...

Miért nem táblázza ki a közútkezelő némelyik főút számát?

Figyelt kérdés

Tudjátok, a főutat jelző rombusz alatti, zöld alapon fehér számról van szó.

Azt vettem észre, hogy Magyarországon alapvetően elég jó a kitáblázottság, ausztriai szintű. A romániainál jobb a helyzet, a szláv szomszédainkhoz képest pedig ég és föld a különbség.

Viszont úgy láttam, hogy a 302-es, 493-as, 682-es főutak esetében nincs kihelyezve a szám sehol az úton.

Miért nem? Az első és utolsó esetében lehetne legyinteni, hogy ezek kevésbé jelentős, rövid utak, de egy csomó más, alig pár kilométer hosszú meg ki van táblázva minimum a valamelyik végénél (pl. 222, 101)

2023. szept. 19. 08:21
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Elfelejtették vagy próbálták megúszni.
2023. szept. 19. 09:39
 2/2 eddiboy ***** válasza:

Kétféle főút van: a KRESZ szerinti (sárga négyzet táblával jelzett) és az országos úthálózat szempontjából (I. vagy II. rendű) főútnak kinevezett út. Ez a kettő nem mindig esik egybe.

A 302-es bár mindkét szempontból főút, nagyon rövid, mindössze 3 km, szerintem ezért nincs érdemi információja a számozásnak.

A 493-ast főúttá minősítették 2019-ben, de besorolása szerint csak összekötő út, mégcsak nem is másodrendű főút.

A 682-es nincs főútként kitáblázva, bár hivatalosan másodrendű főút.

A 222-es és 101-es utakat volt teljesen fölösleges marhaság kitáblázni.

2023. szept. 21. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!