Miért ez a nagy parázás az EÜ vizsgával kapcsolatban?
Az elsősegélyvizsgára gondolsz?
Háát nekem több mint 20 éves a jogsim, de azért még emlékszem az elsősegélytanfolyamra és vizsgára
A tanfolyam kb 1 óra volt, utána vizsga 5 percben
szerintem azon mindenki átmegy
Csaka pénzbeszedésről szól.
Legalábbis az én időmben igy volt!
Nem, valójában marha egyszerű.
Csak irreális félelmei és szorongásai vannak sok embernek.
Sok embernek azért is okoz szorongást az elsősegély vizsga mert egyrészt viszolyog már annak a gondolatától, hogy tőle várják el azt, amire nem tartja alkalmasnak magát.
Másrészt az elsősegély vizsgán az autós iskolák el is engedik a tanulók kezét, az a Magyar Vöröskereszt hatáskörébe tartozik, a jogosítvány megszerzésének nem feltétele, csak a megszerzett jogosítványt nem adják ki az igazolás nélkül.
A sikeres forgalmi vizsga után az autós iskola, és a tanuló szerződése megszűnik, ha addig nem ment el az elsősegély vizsgára intézze el magának, ha szüksége van a jogosítványra.
Tanulóként kb annyi az előny, hogy az iskolán keresztül egy vizsgaidőpontot kényelmesebb egyeztetni.
Igen, az is igaz, hogy van ennek a vizsgának egy pénzbeszedés jellege is.
A pénz tudtommal a Vöröskeresztnél marad, nem az államkasszába kerül, így meg talán lehet azt is mondani, hogy ne sajnájuk tőlük.
A viszolygásról, félelemről annyit, hogy általában a vizsgáztatók is úgy állnak hozzá, hogy nem várnak el a vizsgázótól, teljesíthetetlen tudást, egy minimális alappal beérik.
Ezt viszont csak akkor tudja meg a vizsgázó, ha elmegy a vizsgára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!