Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az mi a fene hogy egy védett...

Az mi a fene hogy egy védett főúton látok egy "elsőbbségadás kötelező" táblát ezért megállok, majd kiderül hogy az egy másik sávnak szól nem az egész útnak?

Figyelt kérdés

Nem is hallottam eddig olyanról hogy a tábla amely egy úttest szélén egyértelmüen arra az útra vonatkozik, valamiért minden külön jelzés nélkül csak a lekanyarodó sávra vonatkozik, az egyenesen továbbhaladókra nem.

Másodjára futok bele oktatáson, és másodjára járom meg vele hogy megállok ott.

Valaki érti ezt?

Miért nincs ennek jelzése hogy mire vonatkozik?

Majd ha megtalálom képet is teszek fel

2023. szept. 11. 11:21
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Én azt nem értem miért nem befelé néz a tábla? Ha az iránya 90 fokkal el lenne forgatva nem is lenne baj.

Ráadásul mint látható a szalagkorlát is takarja az utcát ha kicsit távolabb vagy és a jobb szélén haladsz. Ezért tisztán úgy tűnik mintha az a tábla rád vonatkozna. Ebben az esetben természetesen nem kezdem a keresztutca tábláit keresgetni, hanem megállok mert elsőbbséget kell adnom.

A satuféket is azért nyomtam egyszer mert furcsa volt a helyzet, nem értettem hogy mi van, ezért a kereszteződés előtt döntést hoztam hogy azonnal megállok inkább elsőbbséget adni.

Azt hogy nem volt helyes a döntésem, nem az én hibámnak érzem, amikor ostobán van kialakítva a dolog

2023. szept. 16. 15:18
 22/24 anonim ***** válasza:
Valaki vicces pöcs elforgatta a táblát. Jelezni kell a közút kezelőnek.
2023. szept. 16. 17:11
 23/24 anonim ***** válasza:
"Ebben az esetben természetesen nem kezdem a keresztutca tábláit keresgetni" - pedig vezetés közben tisztában kéne lenni a környezeteddel, nem keresgetni kell, hanem perifériában észlelni. Főleg, ha motorozni óhajtasz, azt nem engedheted meg magadnak, hogy egyszerre csak egy dolgot nézel.
2023. szept. 16. 18:41
 24/24 anonim ***** válasza:
0%
Hát gyenge vagy kreszből és vezetésből is!!
2023. szept. 17. 06:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!