Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az mi a fene hogy egy védett...

Az mi a fene hogy egy védett főúton látok egy "elsőbbségadás kötelező" táblát ezért megállok, majd kiderül hogy az egy másik sávnak szól nem az egész útnak?

Figyelt kérdés

Nem is hallottam eddig olyanról hogy a tábla amely egy úttest szélén egyértelmüen arra az útra vonatkozik, valamiért minden külön jelzés nélkül csak a lekanyarodó sávra vonatkozik, az egyenesen továbbhaladókra nem.

Másodjára futok bele oktatáson, és másodjára járom meg vele hogy megállok ott.

Valaki érti ezt?

Miért nincs ennek jelzése hogy mire vonatkozik?

Majd ha megtalálom képet is teszek fel

2023. szept. 11. 11:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
#10 Mert már rég rájött, hogy hülyeséget kérdezett.
2023. szept. 11. 21:51
 12/24 A kérdező kommentje:

Előbb meg kell találnom majd az utcát magam, mert nem tudom biztosan melyik út, majd streetwiew-on is ránézek

Ha meglesz megírom

2023. szept. 11. 22:08
 13/24 A kérdező kommentje:

A satuféket azért nyomtam basszus mert tele volt az útkereszteződés autókkal, nem azért mert kretén lennék. Első alkalommal későn vettem észre a táblát és a keresztforgalomtól tartva fékeztem egy nagyot.

Másodjára csak szépen megálltam, miközben a többiek mind rám vártak. Mert annak a táblának úgy nem is volna helye

2023. szept. 11. 22:15
 14/24 A kérdező kommentje:

Az biztos már hogy a Tétényi útról van szó, de a google utcanézetében nehezen vehető ki pontosan melyik kereszteződés az

Majd csak hétvégén megyek ki arra motorral

Valószínű hogy csak annyiról volt szó, hogy nem volt kivehető a betorkolló kisutca léte, hiszen azt takarhatta valami korlát vagy valami. És az a tábla arra a kis útra vonatkozik nem a főútra.

De azért ilyen megtévesztő mert a tábla tisztán a főút irányába néz, a kis út viszont alig észlelhető.

Hétvégén majd meglátom mi is volt az

2023. szept. 12. 11:45
 15/24 anonim ***** válasza:
És kinek akartál elsőbbséget adni, ha nem is láttad a keresztező utcát?
2023. szept. 12. 13:07
 16/24 A kérdező kommentje:

"És kinek akartál elsőbbséget adni, ha nem is láttad a keresztező utcát?"

Mivel a tábla közvetlenül a nagy útkereszteződés előtt volt pár méterrel, ezért nyilván ott a keresztező forgalomnak

A kis köz a kereszteződés előtt van közvetlenül ha arról a tábláról van szó

2023. szept. 12. 13:13
 17/24 A kérdező kommentje:

Megvan a pontos helye a problémás kereszteződésnek:

Budapest: Tétényi út - Csurgói út kereszteződés kelenföld

Persze ugyan az én tévedésemnek számít a kérdésemben szereplő tévesztés, de akkor is nagyon megtévesztő a hely

Ha a tétényi úton haladunk a belvaros felé, akkor találkozunk itt egy elsőbbségadás táblával pont a fő kereszteződés előtt

De az a tábla nem arra vonatkozik, hanem egy olyan keskeny - a főúttól szalagkorláttal leválasztott - kis utcácskára, amit én simán járdának nézek hiszen közvetlenül a porták, kapuk előtt fekszik járda nélkül

De a lényegi probléma az az, hogy a tábla iránya pontosan a tétényi útra néz, így ez nagyon megtévesztő, így hogy alig lehet felismerni hogy jobbra egy másik úttest is van

Remélem érthető a probléma

2023. szept. 16. 12:32
 18/24 A kérdező kommentje:
Az előbbi szitu ikertestvére a kenderesi úti kereszteződésnél van, ugyanugy a tétényi úton, csak a másik irányból
2023. szept. 16. 12:40
 19/24 anonim ***** válasza:

126 Tétényi Way

[link]

Ez tényleg elég szerencsétlen. Lehet megérné jelenteni a jarokelo.hu-n.

2023. szept. 16. 13:13
 20/24 anonim ***** válasza:

Hm. Valóban szerencsétlen helyen van a tábla, de csak nem tehetik valakinek a kapujába.

A satuzást azonban továbbra sem értem, ugyanis a keresztúton egyértelműen látszódik az elsőbbségadás kötelező hátulról a bal oldalon, tehát fenntartom, hogy aki nem csőlátó, annak tudnia kéne értelmezni a helyzetet.

2023. szept. 16. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!