Ha behoznának egy olyan jogszabályt, hogy B kategóriás jogosítványt csak 23 éves kortól lehet szerezni akkor aki fiatalabb és megvan a jogsija attól elvennék?
Mostanában több olyan halálos balesetről hallani amit 18 éves sofőrök okoztak és ez elindított nagy vitákat és szóba hozódott, hogy 23 éves kortól (bár hallottam olyat is, hogy 25 éves kortól) kellene csak jogosítványt adni.
Na most én a lehető leghamarabb megszereztem a jogsit, 16,5 évesen már beültem a KRESZ-re így 17 évesen meglett. Most 22 éves vagyok és kicsivel több mint 5 éve van kezembe.
Na most ha egy ilyet bevezetnének, hogy 23 éves kortól kaphat az ember csak jogsit akkor nekem érvénytelenítenék a jogsimat kb fél évig amíg be nem töltöm a 23at vagy akinek megvan arra nem vonatkozna ez?
A 18 éves balesetet okozók kezdő vezetők.
Az új szabályoddal a 23/25 évesek is kezdő vezetők lennének, előtte ők is csak dodzsemet meg szimulátort vezethetnének.
Akkor a tanfolyamnak kéne hosszabbnak, alaposabbnak lennie, vagy a vizsgán biztosra menni, hogy már vezethetnek forgalomban is.
Egyébként szerinted z állam(?) azt gondolja, hogy fél év alatt benő a fejed lágya?
EZ a ha.
Ha nagyapámnak kereke lett volna , mindíg buszoztam volna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!