Újfehértó városában miért van kihelyezve Nyíregyházát jelölő, a 4-es főúton mért távolságot jelző kerékpáros irány- és távolságjelző tábla?
Újfehértó belvárosában a főtér környékén láttam kihelyezve. Szívesen linkelnék Google képet a könnyebb érthetőség kedvéért, de tíz éve nem volt frissítés, akkor pedig még nem voltak kinn táblák.
Ilyesmire gondolok: [link]
Szóval van kinn olyan tábla, ami azt mutatja, Nyíregyháza 18 km. Igen ám, csakhogy ez a távolság a 4-es főúton van mérve, amelyen tilos a kerékpározás. A két város kerékpárral szabályosan Nagykálló vagy Kálmánháza érintésével érhető el, ezek azonban ~30 km-es utak. A kerékpáros infrastruktúra (kerékpárút) még a város határa előtt véget ér.
Ennek így mi értelme? Természetesen örvendetes, hogy segíteni próbálják a kerékpárosok tájékozódását is, jelen esetben azonban szerintem nem egyszerűen fölösleges a dolog, hanem kifejezetten káros is lehet.
Mivel nem jártam ott, a táblák helyzetét nem ismerhetem, de a kerékpáros útvonaltervező onnan két útvonalat is mutat, kb. 20 km-es a hosszuk.
Ha az okát akarod megtudni, akkor értelmetlen volt a Gy.k.-n kérdezned; a tippelő felvetéseket úgyis vitatni fogod. Ami, önmagáért való dolog, sehova se vezet.
Közúti jelzőtáblákat a közút kezelője jogosult, adott esetekben köteles, kihelyezni.
Újfehértón vannak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és Újfehértó önkormányzatának kezelésében levő útszakaszok is. Ha a tábla helye alapján nem vagy biztos, hogy ott ki az útkezelő, rossz esetben is egy rossz helyen történő érdeklődést kockáztatsz, másodszorra jó helyen fogsz tudni érdeklődni. Ha az illetékes indoklását sem fogadod el, velük vitatkozhatsz, amíg csak úgy gondolod. Ha pedig elfogadják az érvelésed, hogy nem helyes a kitett tábla, akkor megnyugodhatsz, és büszke lehetsz magadra.
Itt, semmit sem tudsz elérni a korlátos vitalehetőségen túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!