Mennyire szabályos ha valaki csak 15-20 percet vezet forgalmi vizsga alatt mégis sikeres vizsgát tesz?
A miheztartás végett itt van a kérdező korábbi kérdése:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__1..
Bár az érdekes, hogy ott nem említette, hogy már korában is megbukott, szóval aki 2. vizsgán is csak 40-el tötyög az inkább köpje szemen magát és tanuljon meg végre vezetni ahelyett hogy feljelentéssel fenyegetőzik.
#10-es
Nem védem a kérdezőt, de már több mint 20 évvel ezelőtt is nyilt titok volt, hogy nem feltétlenül mész át a vizsgán, ha nem fizetsz.
Volt olyan kollégám az egyik munkahelyen, aki jogsi nélkül vezetett, ültem mellette, nem volt egy ideges típus, és jól is vezetett, de már röhögtünk rajta, mert van 10x megvágták az akkor Csigajogsi nevű autós iskolában.
Mondjuk így belegondolva, lehet ezért az volt a suli neve...
Mindegy is, nem mondom, hogy csak így lehet átmenni, de bőven létező jelenség ez.
#13 Hagyjuk már ezt a nyílt titkozást. Egyszerűen nem így van.
A többségnél már szóba sem szabad hozni. Akármelyik ismerősömet nézem, vagy saját magam, mindenki elsőre átment, senki nem fizetett érte.
Oktató ismerőseim is ugyanezt mondják a tanulónak, szóba se hozza a dolgot.
Szimplán csak arról van szó, hogy nagyságrendekkel megnőtt a vezetni akarók és ezzel együtt a vezetésre alkalmatlanok száma. Nyilván interneten ők lesznek a hangos kisebbség és senki nem fog azért dühöngeni, mert sikeres vizsgát tett.
A vizsgán egyetlen dolog számít. Tudsz-e vezetni vagy nem. A kérdező egyértelműen nem tud.
Vergődhetsz ezen kérdező, mi változik?
Te pont ugyanúgy nem tudsz vezetni. Függetlenül attól, kit és hogy engednek át, neked egyetlen dolgot kellene megtanulnod: Vezetni.
Ha te 40-el tötyögsz a 2. vizsgádon 40-50 órányi vezetés után az azt jelenti, hogy téged még nem lehet önállóan kiengedni a forgalomba.
Vergődhetsz ezen, ettől még ezek a tények.
Mint írtam én elég rég szereztem a jogsit, akkoriban, ez nem volt egy ritka dolog, de akkor sem az oktató hozta szóba, egyszerűen úgy működött mint az orvosoknál a hálapénz.
Nem ismerem a kérdezőt, lehet, hogy totál alkalmatlan a vezetésre nem tudom.
Azt tudom, hogy vannak olyan emberek akik idegesebbek, nehezebben veszik a vizsgahelyzeteket, anno szerintem ha a te értékítéleted nézzük, nekem sem szabadott volna jogsit szereznem.
Azóta több mint 1 millió km-t levezettem és köszönöm szépen, de elég jó sofőr vagyok.
Hagyjuk meg a rutinszerzést azoknak is akik, esetleg nem annyira ügyesek, x óra levezetése után, mert azért valljuk be, az a levezetett óra, meg autókezelés semmire nem elég ami a jogsi megszerzéséhez kell.
#17 Az én értékítéletem pont az, hogy idegességtől függetlenül el tudja dönteni a vizsgabiztos, hogy tudja-e kezelni a kocsit az illető vagy sem.
Lehet mondani, hogy hagyjuk meg a rutinszerzést a nem ügyeseknek, de erre nem az a megoldás, hogy minden szerencsétlent kiengedünk az útra azzal a címszóval, hogy majd megtanulja.
Én alapvetően ott gondolkozom el, hogy a vezetés, közlekedés a mai világban nagy felelősséggel jár.
Kell hozzá egy alapvető felelősségtudat, érettség. Hiszen a kormányt tekergetni meg gázt nyomni a putris cigányok is tudják, csak abból előbb utóbb baj történik.
Részemről ott bukik az egész, hogy a kérdezőhöz hasonló éretlen "gyerekek" ahelyett, hogy felelősséget vállalva megtanulnának vezetni, igyekeznének a hibáikon javítani, fejleszteni inkább gyermeteg módon hisztiznek azon, hogy nekik miért nem néznek el olyan szabálytalanságot ami éles esetben veszélyhelyzetet, balesetet, vagy csak alapvető frusztráltságot okoznak.
Teljesen igazad van, nem is ragozom tovább, de sajnos a felelősségvállalás elkerülése mint olyan, nem csak erre a korosztályra jellemző sajnos.
Szerintem sokaknak nem kell levezetni 1 órát. Az útvonalak (legalábbis az én városomban) csúcsforgalmi időszakon kívül 30 perc alatt teljesíthetők. Ennyi idő alatt bőven rájön egy vizsgáztató, hogy a tanuló képes-e annyira biztonságosan vezetni, hogy később egyedül is gyakorolhasson. Hiába szerzel ugyanis jogosítványt, attól még rengeteg kilométert kell levezetni, hogy tényleg tudj vezetni.
Azok az ismerőseid, akik 20 percet vezettek csak, lehet hogy rövid útvonalat kaptak, és magabiztosan, összeszedetten vezettek, nem tököltek a parkolással, kisebb forgalmú időszakban vizsgáztak. Így simán át lehet menni ennyi idő alatt is. A lány története, aki olyan stresszes volt, hogy nem tudta folytatni, elég zavaros nekem, most vissza tudott vezetni a kezdőponthoz, vagy sem? Ha igen, akkor nem mondhatjuk rá, hogy nem tudta folytatni, hiszen ugyanúgy vezetett, csak nem az útvonalon. Ilyen is van amúgy, hogy nem kell végigmenni az útvonalon, bár az inkább akkor szokott előfordulni, ha dugó van. És persze az is előfordulhat, hogy lefizette a vizsgabiztost, ilyen esetben sokkal nehezebb megbukni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!