Autózásra ki emlékszik rendszerváltás előtt amikor sokkal kevesebb autó volt?
Figyelt kérdés
Régi fotókon nézem hogy annyira kevés autó volt maihoz képest, hogy bármerre mentél jóval kevesebben autóztak.
Érzésre, élményre ha visszaemlékeztek ez milyen volt?
2023. júl. 1. 14:24
1/8 anonim válasza:
Ellenben autópálya is alig volt a mostanihoz képest: M1-es Tatabányáig, M7-es Balatonvilágosig, M3-as Gyöngyösig, M5-ös talán Lajosmizséig... A kevesebb autó mind a főúton, át a sok településen tette meg azt az utat, amin most végigsuhanunk az autópályán.
2/8 anonim válasza:
én számoltam az autókat és papíra írtam pl 1988.06.13 (hétfő) reggel 7től délig , ami a házunk előtt elhaladt 3db 1200lada , 1db dácia , 2 varnyú , 3 trabant 2db ifa , 2db zsuk 1db , platós uaz és 5x a tsz volga , 2500 fős alföldi falu . manapság 1 óra alatt elhalad min 25db autó
3/8 anonim válasza:
Azért a 80-as években már elég sokan autóztak.
Én 87-től autózom,igaz akkor nem volt még M0,meg egy csomó autópálya,és nem volt ez a hatalmas kamionforgalom,de azért pl.Bp.-en voltak már dugók.
Amennyire vissza emlékszem,70-es évek még tűrhető volt.
Élményre amit én tudok 87-től,hasonló volt a maihoz,mondjuk nem volt ennyi tahó.
4/8 veterán vas válasza:
A 70-es évek végén egy vasárnap délutáni autózáskor -Miskolcról Egerbe a Bükkön keresztül- találkoztunk vagy 10 autóval. (kb. 60km)
5/8 anonim válasza:
Simán játszhattunk az utcán kb 50 házból 4-5 embernek volt autója és azt se használták napi szinten.
Ma ki se engedem a gyerekeket.
6/8 anonim válasza:
Nem volt-, vagy nagyon ritka a száguldozás, vagánykodás, több volt a lerobbant autó, kevesebb futott, egyenautók voltak.
7/8 anonim válasza:
"A rendszerváltás előtt"
Azért nem mindegy,hogy pl. 50-es évek,vagy 1988-98 (?)
8/8 anonim válasza:
Nagyobb volt a füst. Kètütemüek Barkaszok, Wartburgok, Trabik füstöltek. IFÀ k Ikarusz buszok büdösek voltak. Az úton àthaladva gyalogoskènt èrezted kipufogógàzt. Bàr a forgalom kisebb volt. Azèrt meg lehetett szokni, mèg nèha jó szagúnak is tűnt. Lassabb volt minden. Nagy dolog volt az autóvezetès. Motorozni is jó volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!