Mi a véleményetek azokról, akik továbbra is a párhuzamos főutat használják az autópályák helyett?
semmi véleményem nincs róluk, szívük joga.
a pályán megy mindenki, aki rohan mint az őrült. szóval akik nincsenek hozzászokva az autópályák ritmusához, vagy félnek a balesetektől (mert lehet, hogy ritkán van baleset, de ha van, akkor nagyon csúnya), teljesen megértem, ha ők inkább a párhuzamos főutat választják.
1: " vagy félnek a balesetektől"
Számszerűleg főutakon több baleset történik, mint autópályán. A 4-es főút a legveszélyesebb.
#3 úgy látom, idáig már nem sikerült eljutni az olvasásban:
"mert lehet, hogy ritkán van baleset, de ha van, akkor nagyon csúnya"
1. Semmi értelmét nem látom, semmi előnyt nem adna nekem az autópálya.
2. Ha nem így gondolnám sem használhatnám, mivel a minimum sebesség autópályán 60 km/h. Erre egyrészt fizikailag nem vagyok képes, másrészt a KRESZ 50 km/h-ban maximalizálja a kerékpár sebességét.
Szóval maradok a főúton.
Hosszabb távon nem nagyon szoktam járni. Elkerülő szakaszokon használom inkább az autópályát évi max 5 alkalommal. Hosszabb úton is voltam már pályán, de tényleg rengeteg az idióta amit én se szeretek. Sokan vágnak ki a másik elé, meg tartani kell a tempót, ha kényelmes, ha nem. Nem igen lehet arra számítani, hogy 110el kényelmesen elvezetek, aki úgy van majd előz, mert elég necces az is néha.
Ha tehetném én is kerülném.
Nyilván van közúton is baleset és viszonylag sok, de kevés az igazán csúnya baleset. Sok balesetben csak 1 jarmű sérül, mert nem biztonságosan vezet. Nem tudja kezelni rendesen az autót, kanyarban megcsúszik stb. Vagy ugye ma pl itt a környéken olyan volt, hogy biciklis nem ért át a kamion előtt (a biciklis jól van). Pályán nincs biciklis, figyelmetlen gyalogos, meg egyéb zavaró tényezők. Valószínűleg ezért is kevesebb a balesetek száma. De ha van valami az már csúnyább dolog.
Meg ha dugó van, akkor kérdéses ideig áll a forgalom. Ha benéztél egy lehajtót akkor hatalmas kerülő. Nem lehet csak úgy megfordulni. Ezt azok se tudják akik ott tolatnak vagy a forgalommal szemben mennek.
Én alkalmi utaknál sokszor inkább a főutat választom. Miért fizetném ki a havi buszbérlet árát egyetlen útért, ha nem muszáj és sokszor csak 10-20 perc a különbség és sokszor rövidebb a főút?
Pl Dél-Pest - Debrecen útvonalon inkább a 4-esen megyek évi néhány alkalommal, főleg hogy van Pest megyei matricám.
Akkor két érv a sztráda ellen:
-többet fogyaszt a verda
-ha dugó van baleset vagy más miatt és későn veszed észre (az utolsó lehajtási lehetőség után) akkor beragadsz. Régen az M0 déli szakaszán rendszeresek voltak az ilyen sok kilométeres dugók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!