Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a véleményed erről az esetről?

Mi a véleményed erről az esetről?

Figyelt kérdés

[link]

Mindenki szidja a sofőröket, de egy autóúton miért is kellene arra számítani, hogy gyalogossal találom szembe magam? A fickó meg nyert egy Darwin díjat.

2023. máj. 2. 18:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálatos.

Ha megállt volna valószínűleg SEMMIT sem kapott volna. Normális esetben neked nem kellene ott gyalogosra számítani.

A segítségnyújtás elmulasztása pedig teljesen jogos vétség.

2023. máj. 2. 18:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

#1 „SEMMIT sem kapott volna”

Ja, normál esetben nem, viszont úgy tűnik hogy valami nagyon nem volt rendben a kisbusz sofőrjével vagy utasaival, azért is szívódtak fel, Diósdon "felejtve" a megrongálódott Mercit.

2023. máj. 2. 18:34
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, valószínűleg azért nem álltak meg, mert vaj volt a fülük mögött. Arra gondolok konkrétan, hogy az ember szerintem nem is gondolna arra, hogy ember volt a puffanás. És írják, hogy rengetegen áthajtottam még rajta, éjjel sötétben, mikor már csak cafatok voltak belőle, miért gondolt volna bárki arra, hogy egy emberi testrészen hajt át éppen? Ki az, aki egy kis huppanás miatt megállna éjjel egy ilyen úton? Én megmondom őszintén nem állnék meg. Nyilván a kisbusz sofőrjének észlelnie kellett, hiszen látszik hogy teljesen becsapódott a szélvédőbe a test, de semmiképpen nem az ő hibája, ez kizárólag a gyalogosé volt. Hogy kerülhetett egyáltalán oda?!
2023. máj. 2. 19:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően ha azonnal félreáll és bejelenti, akkor onnantól semmilyen szempontból nem vonták volna felelősségre. Itt tuti valami más van a háttérben.
2023. máj. 2. 20:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Ugyan szorosan nem tartozik a baleset körülményeihez, de azért arra is kíváncsi lennék, mit keres egy kicsit demensnek tűnő 90 fölötti papa kisérő nélkül egy buszos "kiránduláson" ennyire messze az otthonától. Nekem a 80 évet megért idős rokonaim között szinte senki olyan nem volt már aki bevállalt volna akár egy közepesen hosszú buszozást.
2023. máj. 2. 20:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is egy offolok egy kicsit, de az #5-ösre válaszolnék.

Erre egy régi történetet mesélnék el egy haverom korábbi munkahelyéről (sajnos nem én voltam ott, jó lenne úgy mesélni ha közöm lenne hozzá).

Egy hotel, nem messze a Keleti pályaudvartól. 90 körüli demens papika Ausztráliából, a lánya hozta meglátogatni régi-régi rokonságot.

Szombat délután valahogy kitalált a "hátsó ajtón", így nem látta senki (a lányáék úgy hagyták a szobában, hogy aludt). Rendőrség hívva, cikkek megjelentek.

Hétfőn hívták a hotelt a Dél-budai detox-ból, hogy náluk van a papa, mert az LESÉTÁLT a Budapest Parkig, ahol pár srác beinvitálta a...most figyelj...DJ BOBO koncertre! Ott pedig olyan jól érezte magát, hogy kicsit túlivott, de vasárnap koradélután pont annyi ép ész jött elő, hogy besétált egy "kórháznak tűnő" helyre (Szent László). Onnan elvitték a Dél-budaiba, ahonnan az éjszakás nővérke nézte át rendőrség honlapját, mert nem volt nála semmi irat.

Szóval. Még ha voltak is épeszű pillanatai, a demencia durva dolgokra képes.

2023. máj. 3. 21:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Tegyük hozzá, az öreg elvileg teljesen egészséges volt. Hozott egy nagyon rossz és érthetetlen döntést. Elvileg most lett meghosszabbítva a jogosítványa is.
2023. máj. 3. 22:19
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Na ha én már annyira demens lennék hogy DJ Bobo-ra szórakoznék, akkor megkérném az asszonyt hogy könyörületből vessen véget a szenvedéseimnek egy puskával :)

2023. máj. 3. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!