Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Van bármi értelme a kijelölt...

Van bármi értelme a kijelölt vizsgaútvonalaknak?

Figyelt kérdés

Székesfehéváron vizsgáztam, és már mikor tanfolyamra jártam, akkor is keresgettem youtube videókat az ottani vizsgaútvonalakról,de akkor csak egy útvonalat töltött fel egy oktató, akkor kezdte, azóta azért felkerült több is, de alapvetően azt látom, hogy mi nem is ezeken jártunk, hanem inkább össze-vissza a városban. Városon kívül alig mentem, így emiatt még plusz órát is kellett venni, mert nem volt meg a kilométer, pedig még kicsit hozzá is csaltak.

Vizsgán meg olyan helyen mentünk, ahol még soha, mert nem lett volna értelme a pénteki dugóban araszolni.

Neketek mi a tapasztalat? Vizsgaútvonalakat jártatok be, vagy csak bóklászás volt?

Ez az oktató töltögeti fel a videókat. Érdekes így nézegetni, hogy merre is kellett volna mennünk.

https://www.youtube.com/@JOBBFEKAutosiskola-gm1sc

2023. jún. 25. 16:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én Miskolcon vizsgáztam, és itt is fixek a vizsgaútvonalak, bár hivatalosan nem kéne annak lennie (ahogy a letölthető vizsgaútvonalaknál is csak utcák vannak megadva), de állítólag a helyi KAV ragaszkodik a fixekhez.

Nyilván adott esetben (baleset, útlezárás, dugó) el lehet térni tőle.

Aztán, hogy mi értelme, az jó kérdés, azon túl, hogy nyilván a tanulónak könnyebb, mert így tudja, hogy hol kell figyelni, hol vannak a necces pontok.

Nyilván a jogosítvány az kb. egész Európára fog szólni, nem arra a pár utcára, de az is tény, hogy amit a 30 óra + pár pótóra alatt tanítanak, az elég kevés, az csak egy elégséges minimum, vezeti már önállóan tanul meg az ember, a rutinja már jogsisként alakul ki.

2023. jún. 25. 16:20
 2/9 A kérdező kommentje:
#1 Köszi a választ! Én szerencsére csak kategóriát bővítettem, és Fehérvárt is elég jól ismerem, mert régóta oda járok dolgozni, vásárolni stb. Csak meglepődtem, hogy mi merre jártunk, és milyen útvonalakat is kellet volna bejárni.
2023. jún. 25. 16:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért vannak a vizsgaútvonalak, hogy minden közlekedési szituációval találkozz, főleg a nehezekkel, ha a nehezek mennek, akkor a könnyűek is fognak. Engem a sok közül egy vizsgaútvonalon vitt végig az oktatóm amikor tanultam.
2023. jún. 25. 16:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Útvonalakban a csomópontok vannak megjelölve, amiket érinteni kell. Szolnokon van vizsgabiztos, aki bevisz két telezöld balra kanyarba, meg két egyirányúból balra kanyarba, és utána kezdődhet az útvonal. Meg van olyan is, akinél te húzol a hat útvonalból, de 7 papírt rak eléd, és ha a kitöltetlen jokert húzod, te döntöd el, melyiken akarsz menni. Azt meg az oktató úgyis megtanítja sajnos, melyik útvonalon hol lesz a parkolás meg az egyívű megfordulás. Ahol én az A kategóriát csináltam, nem volt helyismeretem, fogalmam sem volt az útvonalakról, duplaórákat vezettünk, szóval vizsgán tököm se tudta, hol vagyok, csak csináltam, amit mondtak. Ez lenne a normális.
2023. jún. 25. 18:14
 5/9 anonim ***** válasza:
29%
Nézzük logikusan: Te a jogosítványodat az adott vizsgaútvonalra szerzed meg, vagy az egész országra? Na ugye.
2023. jún. 25. 21:13
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
#5 Kizárólag az ismerős város öt utcájára, és nyilván csak szép, napos időre. :)
2023. jún. 25. 21:19
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
Helyes válasz: az egész kontinensre hóviharba is.
2023. jún. 25. 21:20
 8/9 anonim ***** válasza:
77%

Van.

Érintenek minden fontos közlekedési szituációt és időben általában hozza a szokásos 50 percet.

2023. jún. 26. 01:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen. Nem az elhagyott kis mellékutcákban sétakocsikázol, hanem bevisz neccesebb szituációkba is
2023. jún. 27. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!