Van bármi értelme a kijelölt vizsgaútvonalaknak?
Székesfehéváron vizsgáztam, és már mikor tanfolyamra jártam, akkor is keresgettem youtube videókat az ottani vizsgaútvonalakról,de akkor csak egy útvonalat töltött fel egy oktató, akkor kezdte, azóta azért felkerült több is, de alapvetően azt látom, hogy mi nem is ezeken jártunk, hanem inkább össze-vissza a városban. Városon kívül alig mentem, így emiatt még plusz órát is kellett venni, mert nem volt meg a kilométer, pedig még kicsit hozzá is csaltak.
Vizsgán meg olyan helyen mentünk, ahol még soha, mert nem lett volna értelme a pénteki dugóban araszolni.
Neketek mi a tapasztalat? Vizsgaútvonalakat jártatok be, vagy csak bóklászás volt?
Ez az oktató töltögeti fel a videókat. Érdekes így nézegetni, hogy merre is kellett volna mennünk.
https://www.youtube.com/@JOBBFEKAutosiskola-gm1sc
Én Miskolcon vizsgáztam, és itt is fixek a vizsgaútvonalak, bár hivatalosan nem kéne annak lennie (ahogy a letölthető vizsgaútvonalaknál is csak utcák vannak megadva), de állítólag a helyi KAV ragaszkodik a fixekhez.
Nyilván adott esetben (baleset, útlezárás, dugó) el lehet térni tőle.
Aztán, hogy mi értelme, az jó kérdés, azon túl, hogy nyilván a tanulónak könnyebb, mert így tudja, hogy hol kell figyelni, hol vannak a necces pontok.
Nyilván a jogosítvány az kb. egész Európára fog szólni, nem arra a pár utcára, de az is tény, hogy amit a 30 óra + pár pótóra alatt tanítanak, az elég kevés, az csak egy elégséges minimum, vezeti már önállóan tanul meg az ember, a rutinja már jogsisként alakul ki.
Van.
Érintenek minden fontos közlekedési szituációt és időben általában hozza a szokásos 50 percet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!