Lehet dízeles autóval is közlekedni okosan rövid távokon, vagy teljesen felejtős?
Figyelt kérdés
2023. máj. 29. 17:51
11/13 anonim válasza:
Értem. Nekem nincs semmilyen kamionos/teherautós ismerősöm. Még csak vállalkozó sem vagyok, hogy áfát tudjak visszaigényelni. Magánszemély vagyok, saját fizetésből tankolok. Mégis már 18 éve csak CR-dízel autóim vannak. Soha egyikkel sem volt semmi komoly, váratlan, drágán javítható műszaki gond. Pedig volt használt és új is. A mostanit is újonnan vettem. Amikor rendeltem még rendszeresen autóztam napi 500 km-t. Pont ezért is maradtam volna a dízelnél. De a szalon is próbált tűzzel-vassal lebeszélni róla. Pl konkrét konfigurációra kértem árajánlatot, ami a modellhez elérhető legerősebb dízelmotort tartalmazta. Pont a sok autópályázás miatt. Erre küldtek nekem vissza egy 3 hengeres 1.0T benzines motoros árajánlatot. Mikor felhívtam őket, hogy én ezt kértem, még ők próbáltak meggyőzni, hogy de hát ők csak jófejek akartak velem lenni, mert ez "sokkal jobb" motor.
12/13 anonim válasza:
Szerintem a szalon ezt a "beragadt" autót akarta eladni Neked. :)
Ha ennyit utazol, alóban jobb választásnak tűnk a dízel. :)
13/13 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy beragadt lett volna. Minden felszereltség, szín, kárpit koppra stimmelt, amit kértem, csak a motor volt más. A készletes autók meg mind alap, vagy legfeljebb közepes felszereltségűek voltak.
Igen, annak idején ennyit ingáztam. Ezért vettem a dízelt. Csak aztán ez teljesen váratlanul, rajtam kívülálló okból megváltozott. Eladni egy szinte teljesen új pár ezer km-t futott 0 éves autót nem akartam, mert akkor még (Covid előtt) milliókat buktam volna rajta. Így maradt. 5 éve rövid távok, csak időnként hosszabb út. Eddig ez semmi gondot nem okozott az autónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!