Gyalogosként hogyan reagálnál egy ilyen szituációban?
Szimpla zebrás szituáció.
Odaállsz a zebrához mert át szeretnél kelni és az autósok át is engednek szépen viszont miközben kelsz át meghallod, hogy az egyik autóból a lehúzott ablak miatt kiszűrődik egy olyan zaj, hogy "Szedjed már azokat a mocskos csülkeidet fszkalap mert mindjárt áthajtok rajtad."
Azt még hozzátenném, hogy nem arról van szó, hogy szándékosan lehúzza az ablakot és beszól neked hanem csak szimplán hangosan gondolkodó formában jegyzi ezt meg és mélyen belül egyáltalán nem célja a konfliktus generálás csak sietne és kicsit hangosra sikeredett a mondóka.
Ebben az esetben te átkelő gyalogosként hogyan reagálnál?
Ha én lelépek az autók elé, akkor igyekszem mihamarabb el is menni előlük, úgyhogy a gyalogos helyében ilyen velem nem történhet meg.
És pont az általad 10-ben leírt helyzet miatt nem állok meg senkinek, aki csak álldogál a járda szélén. Ha kilép elém, akkor azonnal fékezek.
Nem egészen értelek: amikor te át akartad engedni, még beszélgetett a másik emberrel? Mert akkor logikus, se a forgalmat nem nagyon figyeli (tehát adott esetben netán észre sem veszi, hogy átengednéd), se átmenni nem akar (hisz beszélgetni akar). Akkor meg minek akartad átengedni?
#11 Nekem az jött le az esetből, hogy ketten akartak átkelni mert mindketten álltak pont a zebra előtt és a túloldal felé voltak fordulva.
Amikor megálltam rám is nézett az egyik de ő még odafordult a másikhoz majd pusziszkodással elköszönt és utána ment át. Ez olyan 5mp volt még pluszba miután megálltam.
Én úgy vagyok az ilyennel, hogy inkább megállok ha nem egyértelmű, hogy át akar e kelni. Abból baj nem lehet. Bár olyan ritkán fordult elő, hogy valaki ténylegesen csak dísznek állt volna a zebra elé bámészkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!