Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Magyarországon miért nincsenek...

Magyarországon miért nincsenek női parkolók?

Figyelt kérdés
Kétségtelen, hogy lehetne mondani, hogy szexista lenne. Ennek ellenére nyugati, liberálisabb országokban szokott lenni, amit furcsának találok. Magyarországon csak családi parkolót láttam eddig.
2023. ápr. 1. 14:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
25%
Pedig jó lenne! Rendesen félelemmel tölt el ha meglàtok egy nőt parkolni az autóm környékén.
2023. ápr. 1. 14:46
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Mert nincs annyi szőkenő mint ott. Meg hogy tartatják be ezeket a szabályokat? Valaki figyeli, hogy ki vezet? Egy nagy látszat "intézkedés" az egész.
2023. ápr. 1. 14:46
 3/14 anonim ***** válasza:
81%

Tudod, a kérdésedből tisztán látszódik, hogy fogalmad sincsen róla mi az a női parkoló.

Női parkolók azért léteznek, mert a parkolóházak általában rosszul vannak kivilágítva, nagyok, üresek, ezért ezek elsődleges helyet biztosítottak a zaklatásra. Ennek köszönhetően lettek a bejárathoz közeli helyek a nők számára fenntartva.

Aki ezzel tisztában van, annak eszébe sem jut, hogy ennek bármi köze van a szexizmushoz. Te felhoztad a szexizmust, szóval nem tudod mi a női parkolóhely célja. Nem tudod mi az és miért van, de mivel rögtön a szexizmus miatt aggódsz, ezért nyilvánvalóan gondolkodás nélkül kapásból arra gondoltál, hogy "mert nem tudnak parkolni, biztos szélesebb, na meg segít a férfiaknak elkerülni őket, hogy ne húzzák meg az autóikat". És erre te azt mondod, hogy "nem szexista". Hát akkor mi bazmeg? :D

2023. ápr. 1. 14:51
 4/14 A kérdező kommentje:
Nahát, erre nem is gondoltam.
2023. ápr. 1. 14:54
 5/14 A kérdező kommentje:
De ennek ellenére nincsenek mélygarázsban, parkolóházban sem.
2023. ápr. 1. 14:55
 6/14 nemaRendőrség ***** válasza:
17%
Van ahol aggódni kell hogy zaklassák a fekák a nőket, meg van ahol nem
2023. ápr. 1. 15:08
 7/14 anonim ***** válasza:
30%
Nő létemre szerintem jobban parkolok mint itt 1-2 versenyző, már tanulóként is csont nélkül parkolgattam, az oktatóm is csak lesett.
2023. ápr. 1. 15:32
 8/14 anonim ***** válasza:
3-as nagyon jól leírta: a női parkoló lényege a nők biztonságának erősítése , nem pedig annak a sztereotípiának az erősítése, miszerint állítólag bénán parkolnak “A nők”.
2023. ápr. 1. 15:33
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
#7 ritka kivételek egyike vagy.
2023. ápr. 1. 15:45
 10/14 anonim ***** válasza:
Aztán hol vannak ilyenek?
2023. ápr. 1. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!