Miért tilos pótkereket a csomagtartóban szállítani?
A magyar-román határon a magyar határőr megkért, hogy nyissam ki a csomagtartót, majd az ott lévő kerékre megkérdezte, hogy miért van ott. Mondtam, hogy nemrég defektem volt, és kerékcsere után a rossz kereket nem tettem vissza a helyére (csomagtér alatti rekesz), hanem csak úgy bedobtam a csomagtartóba. Erre azt mondta, hogy annak nem ott van a helye, és majd tegyem el.
Semmi mást nem szállítottam és egyedül utaztam.
Nem mondta, hogy tilos. Tett egy megállapítást és javaslatot.
Egyébként náluk más szabályok vannak. Pl. kettő darab elakadásjelző kell, és kötelező a hitelesített tűzoltókészülék is.
"Egyébként náluk más szabályok vannak. Pl. kettő darab elakadásjelző kell, és kötelező a hitelesített tűzoltókészülék is."
↑
"A magyar-román határon a magyar határőr..."
Jó eséllyel nem az üléstámlát fogja átszakítani (bár egy 20 kilós kerék azt is játszi könnyedséggel teszi meg), hanem a kalaptartót és fejmagasságban érkezik. Vagy a csomagtartó ajtó üvegét veri ki és kifelé is távozhat másokat veszélyeztetve.
Nem véletlenül alakítják ki gyárilag külön a szerszámkészlet és pótkerék tárolását - valószínűleg az autód használati kézikönyvében is benne van hogy hogy tárold, annak ugyanúgy rögzítve kell lennie, mint az utasoknak. Az instant 0-ra fékezéssel pedig nem jártál messzire a valóságtól, hiszen frontális ütközésnél konkrétan ez fog történni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!