Melyik megyében található a legtöbb kilométernyi olyan útszakasz, ahol tilos a kerékpározás?
Járásokra lebontva is érdekelne.
Létezik erre vonatkozó statisztika? Én nem találtam sajnos.
A gyorsforgalmi úthálózat miatt Pest megyére tippelnék.
Az openstreetmap adatbázisából le lehetne kérdezni az összes utat, aminél bicycle=no tag szerepel, bár nem tudom mennyire helyesen vannak kitöltve az adatok.
#4 Bocsánat, nem fogalmaztam elég egyértelműen: azok az utak érdekelnének, ahol jogszabályi akadálya nem lenne a kerékpározásnak, ám tábla tiltja a kerékpáros közlekedést. Mindenekelőtt a főútvonalakon gyakori ez.
E tekintetben nem hiszem, hogy Pest megye lenne a csúcstartó, sőt, szerintem a kifejezetten megengedő vidékek közé tartozik: például a 4-es főút megyei szakaszának nagy része szabályosan járható, ám Szolnoktól az ukrán határig majdnem folyamatosan kint van mindenhol a tiltás.
"az ország melyik térségei (pontosabban annak közútkezelői) ragadtak le leginkább a múltban."
Ezt melyik irányból gondolod? Ahol sok az autópálya/autóút, és azokon nyilvánvalóan biztonsági okokból tilos kerékpározni, az jövőbe mutató, vagy maradi? Ahol nincs autópálya/autóút, van viszont rengeteg olyan út, amin gyalog sem érdemes közlekedni, de szabad kerékpározni, az múlt vagy jövő? Csak a tisztánlátás miatt kérdezem, hogy mi az, hogy leragadt egy térség a múltban.
@6: az autóutakon/autópályákon nem a közútkezelő tiltja meg a kerékpárközlekedést...
Számomra egyértelmű, hogy a kérdező nem ezekre gondolt, hanem ahol az egyébként kerékpározható útszakaszon táblával akadályozzák a ker~kpáros közlekedést.
#9 Szemre ez nekem is gyanús.
Azt mondjuk fel nem foghatom, hogy egy autópálya (M30) melletti, ráadásul nem egy túl népes vidéken áthaladó főúton ugyan mi indokol tiltást, de a közútkezelő biztos tudja, mit csinál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!