Egy végletekig nagyon nyugodt, lassú sofőrnek a sportos vezetés már veszélyes?
Úgy értem, hogy aki nagyon lassan vezet, csúnya szóval tötymörgő, bizonytalan sofőr számára egy sportosan vezető illető már egyből száguldozó, közveszélyes őrült?
Ugye minden embernek megvan a saját ritmusa, a saját vezetési stílusa. Persze vannak őrültek is, de most nem róluk beszélek, hanem arról, aki lendületesen vezet, de nem fékezi állóra a kocsit minden kanyar előtt, nem feltétlenül a kirakott tábla alapján választja meg a sebességet, hanem az út és látási viszonyoknak megfelelően stb.
A kanyarsebesség kirakott tábla szerinti megválasztása az útviszonyoknak megfelelő, mellesleg ha nem tartja be a "sportos" vezető, akkor igazából abszolút gyorshajtó, még akkor is, ha tábla híján önmagát nem tartaná relatív gyorshajtónak. Azt kár volt idehozni.
Amúgy igen, tatáknak mindenki közveszélyes őrült, tegnap a Hungárián beragadtam egy öreg házaspár mögé, akik konkrétan a középső sávban képesek voltak a 70-es táblánál 40-nel menni. Dunaharaszti felől meg 30-cal ment egy csóka a 70-es táblánál. Az ilyeneknek rég nem lenne helyük a forgalomban, de ők mondják mindenki, hogy közveszélyes őrült, aki egy picit is rugalmasan, szabályosan és dinamikusan halad.
#2-es ezt így gondolom én is!
#1-esnek pedig, nem mondom, hogy mindenütt ez van, de én nagyon sokszor találkozom olyan 70-es táblával, ami még csak nem is kanyar, esetleg törés. Ezeket lazán beveszi szerintem 10-ből 9 sofőr 90-100 km/h-val, de sokaknak szerintem 170-el sem lenne nagy gond...
Nem lehet helyes választ adni, mert maga a kérdés is ellentmondásos.
Miért veszed egy kalap alá a nyugodtat a lassúval? :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!