Úgy hallottam (még régebben) egy ismerősömtől, hogy Olaszországban aki leteszi a jogsit, az vezethet kis kocsit-nagy kocsit, kis motort-nagy motort stb... Csak a buszra és a kamionra kell külön letenni. Ez mennyire igaz ?
Ez régebbi sztori, az ismerősöm kijárt oda fuvarozni, s Ő mondta nekem.
Szegény pár éve elhunyt, szóval Tőle már nem tudom erre rákérdezni, viszont érdekelne a dolog.
Terveztem, hogy kimennék Olaszországba dolgozni, mert van erre egy munkalehetőségem.
Viszont a nagy gondolkozás közepette feltöltött bennem ez a régi emlék.
Valaki hallott már erről ?
Még mindig így van ?
Arra emlékszem még, hogy amikor beszéltük, azt mondta, hogyha kint lakik az ember és nem csak átutazóban van, akkor ott már nem magyar rendszámú kocsival kell járnia és a többi és a többi és mivel van jogsija az embernek (nekem speciel csak B-re) így vezethet vele nagy motort is, nem úgy mint itthon csak 50est.
Tudja ezt valaki esetleg ?
Vagy hol lehet annak utánanézni, hogy B-s jogsival lehet-e Olaszországban motort vezetni 50ccm felettit ?
Köszi!
Itt azt írják, hogy az A1-et (125 cm3) kapod meg a B mellé, de csak Olaszországban érvényes.
Igen, itt találtam egy ilyet út közben:
Azért nem rossz az a 125ös sem annyira... Biztos ott is beírják a 250est 125re :D ki tudja.
Azért volt érdekes amikor beszéltük, mert a kivételt elmondása szerint csak a busz és kamion képezte, minden(?) más jármű traktor meg mit tudom én mi, mindegyikre elég a B-s jogsi.
Ezek közül leginkább a motor tetszett meg, viszont a többire is kíváncsi voltam.
Kb. 2013-ban egységesítették a kategóriákat az EU-ban.
Lehetséges, hogy ez még azelőtt volt.
#5: Nem.
Lehet, hogy nem büntet meg az olasz rendőr, de pl. a biztosító valószínűleg nem lesz ilyen elnéző.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!