Ha meg akar büntetni a rendőr de nincs igaza, akkor mi a teendő?
Tételezzük fel, hogy tényleg nincs igaza a rendőrnek.
Ha nem fogadom el a büntetést, akkor mi fog történni?
Úgy tudom ilyenkor feljelentést tesz a rendőr.
Ennek mi a menete?
Szóval megbeszéljük, hogy feljelentés és jön a papír az időpontról, amikor a meghallgatás lesz.
Vagyis az egész eljárás nekem csak annyi, hogy elmegyek egy tárgyalásra?
#3 Igen, bírósági tárgyalás lesz róla. A legkönnyebb módja hogy egy 30ezres csekkből össze szedj fél év eltiltást.
Vagy még az az opció ha elfogadod a bírságot és fellebbezel.
Kértem, hogy feltételezzük, hogy nem a rendőrnek van igaza.
Tudom, hogy ritka eset, de előfordul.
"Vagy még az az opció ha elfogadod a bírságot és fellebbezel."
Úgy érted, hogy kifizetem a helyszíni bírságot és utána írok fellebbezést?
Azt NEKED kell bizonyítani, hogy a rendörnek nincs igaza, az, hogy te azt állítod, nem elég. Még akkor sem elég, ha tényleg neked van igazad, bizonyíték nélkül nem ér semmit az igazság.
Ha nem fogadod el a helyszíni bírságot, a rendör hivatalból feljelentést tesz. Valamikor kapsz egy idézést, ahol meghallgatnak téged is meg a rendört is, és utána a bizonyítékok alapján döntenek, vagy felmentenek, vagy megítélik a bírságot plusz az eljárás költségeit is neked kell fizetni.
"Vagy még az az opció ha elfogadod a bírságot és fellebbezel."
Nem mondanám, hogy félek a rendőröktől, de ha nem muszáj nem állnék le velük vitatkozni..
Akkor inkább kifizetem a bírságot és utána fellebbezek, ha ilyet tényleg lehet.
szabalysertes.hu oldalon írják:
"A hatóság köteles elmondani, hogy szerintük mit követett el, és hogy milyen bizonyítékaik vannak. Nem Önnek kell bizonyítani az ártatlanságát. A hatóságnak kell bizonyítani, hogy Ön követte el a szabálysértést!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!