Milyen elektromos rollert vegyek?
Néhány fontos információ kimaradt:
Milyen messze van a munkahelyed, és nagyjából milyen terepen használnád? Milyen gyakran akarod tölteni, mekkora legyen a hatótáv Hány kilós vagy? 20 vagy 25 km/h legyen a végsebessége? Motorteljesítmény? Mennyire számít a súlya? Újat vagy használtat akarsz venni? Van-e esetleg márka, ami szimpatikus?
Annyi információval, hogy munkába járáshoz, és max 250k, erre annyit tudok mondani, hogy feketét vegyél. Nem fontos minden kérdés, amit fentebb írtam, de azért a fontosabbakat nem ártott volna leírni.
Igazándiból egy ilyen célra a Xiaomi rollerei közül akár a legolcsóbbak is megfelelnek. Például a Essential modell 20 km-es hatótávval rendelkezik, a Te súlyod és Szeged természeti adottságai mellett szerintem bőven tudja is. Talán a motor teljesítménye lehetne kicsit jobb, ezzel dinamikusabb a haladás. Ez most Árukeresőn átlagárban 160k körül van, de megbízható boltok közül egy most 150k-ért is adja. Ez egy régebbi modell, most már van a "Mi Scooter 3 Lite", ami árban egy kicsit több (+15k), de kapsz cserébe +50W állandó motorteljesítményt, +5 km hatótávot, és ez már 25 km/h végsebességet tud.
Ennél kicsit jobb lehet az 1S típus (nekem ilyen van), itt +10 km hatótáv és itt 25km/h a végsebesség. Őt már viszont nemigen lehet kapni (használtan viszont lehet jó deal), kifutott széria. Ezt a modellt a "Mi Scooter 3" váltotta, minimális különbséggel (erősebb motor) gyakorlatilag ugyanaz. Bolt függő, de körülbelül 190-220k most ez a modell.
Nagyjából szerintem neked ezek jöhetnek szóba a Xiaomi kínálatából, a Pro modellek szerintem feleslegesek. Más márkával nekem nemigen van tapasztalatom, azért írtam csak erről. De a Segway-Ninebot rollereiből a hasonló/ugyanolyan paraméterűek (F25E, F25I, F30E) is tökéletesen jók (gyakorlatilag a Xiaomi rollereit is a Ninebot gyártja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!