Kamion beleáll a seggembe, reflektorozik, mit jelent?
10-es sajnos az csökkenti a biztonságomat, ha nem látom a tükröt.
Azon gondolkoztam, hogy egy látható kamera az autó hátsó részére jól jönne, biztosan csökkentené az ilyen szitukat.
Én sosem értettem ezt a kamion dolgot. Ha lehet nyomni neki, akkor odalépek és elhúzok. Nem 200-al, de 100-110-et tartja az ember 10 másodpercig akkor már le is maradt a kamion. 1-2 kanyar és sehol nincsen.
Vagy ha nagyon menni akar, akkor meg le kell húzódni és kész. Nem lesz attól kisebb pötsöm, hogy félre állok és elengedem azt akinek mehetnékje van.
"Én arra tippelnék, hogy arra buzdít, hogy siet, és hogy lépjem át a korlátozást"
Engedd el, no problem, nem kell neked előtte száguldoznod ha nem akarsz. Hogy lehet ez ennyire bonyolult valakinek?
mondjuk a kamionos országúton eleve csak 70-el mehet.
Persze egyik sem tartja be, de az ilyen parasztot alá kéne kötni a saját vontatójának.
Hadd védjem meg a kérdezőt: a sebességet úgy kell megválasztani, hogy azt adott körülményekhez biztonságosnak érezd, lehetőleg a megengedett maximum közelében. Ő 85-90-el ment ott, ahol 90-el szabad menni, ergo ez megvolt.
Szépen néznénk ki, ha mindig le kéne húzódnia, ha valaki utoléri.
Ha utolérek valakit, akkor ha tudom megelőzöm, ha nem tudom, akkor felveszem a tempóját. Ennyi.
Leírtam már egy másik hétvégivezetőnek is egy másik kérdésnél. Bemásolom mert nincs értelme ilyeneknek magyarázni.
A sebességet helyettesítsd be, kocsival 85-t az jó esetben 80-n, mögötted a kamion már (jó esetben) tud menni 75-el.
"Autónál az óraszerinti 50 km/h jó esetben 45-46, de akár lehet 40 környéke is.
A teherautónak minimális a tévesztése a tachográf miatt. Kalibráltunk ilyeneket a műhelybe. 50 km/h óra szerint, a gps legrosszabb esetben 48-at mutatott, de inkább 49-50 között ingadozott."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!