Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kamion beleáll a seggembe,...

Kamion beleáll a seggembe, reflektorozik, mit jelent?

Figyelt kérdés
A soför közösségben mit jelent, ha a csomagtartódba áll egy kamion, és reflektorozik? Sebességem 85-90km/h volt, 90km/h a korlát az autósoknak és a kamionosoknak egyaránt itt Szlovákiában. Én arra tippelnék, hogy arra buzdít, hogy siet, és hogy lépjem át a korlátozást, de ha nem teszem akkor büntetgetni fog a reflektorjával egész úton.

2023. jan. 11. 19:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

10-es sajnos az csökkenti a biztonságomat, ha nem látom a tükröt.

Azon gondolkoztam, hogy egy látható kamera az autó hátsó részére jól jönne, biztosan csökkentené az ilyen szitukat.

2023. jan. 11. 19:47
 12/20 anonim ***** válasza:
39%

Én sosem értettem ezt a kamion dolgot. Ha lehet nyomni neki, akkor odalépek és elhúzok. Nem 200-al, de 100-110-et tartja az ember 10 másodpercig akkor már le is maradt a kamion. 1-2 kanyar és sehol nincsen.

Vagy ha nagyon menni akar, akkor meg le kell húzódni és kész. Nem lesz attól kisebb pötsöm, hogy félre állok és elengedem azt akinek mehetnékje van.

2023. jan. 12. 00:22
 13/20 anonim ***** válasza:
81%

"Én arra tippelnék, hogy arra buzdít, hogy siet, és hogy lépjem át a korlátozást"

Engedd el, no problem, nem kell neked előtte száguldoznod ha nem akarsz. Hogy lehet ez ennyire bonyolult valakinek?

2023. jan. 12. 10:58
 14/20 anonim ***** válasza:
64%

mondjuk a kamionos országúton eleve csak 70-el mehet.

Persze egyik sem tartja be, de az ilyen parasztot alá kéne kötni a saját vontatójának.

2023. jan. 12. 12:50
 15/20 A kérdező kommentje:
Koszonom a negativ valaszokat, hogy lizer vagyok, hogy betartom a kozlekedesi biztonsagot. Kressz is leírja, hogy csokkentett latasi viszonyokban (este volt) fokozott ovatossaggal kell vezetni. Nem alapgazon mentem, 85-el ismetlem. A kamionosokra 90-es sebessegkorlat vonatkozik Szlovakiaban.
2023. jan. 12. 18:28
 16/20 anonim ***** válasza:
85%
Jó de mi a pcsámért nem engedted el? Attól neked nem kell gyorsabban menned, mint a korlátozás, ő meg mit érdekel téged, ha nem tartja be?
2023. jan. 12. 21:40
 17/20 anonim ***** válasza:
86%

Hadd védjem meg a kérdezőt: a sebességet úgy kell megválasztani, hogy azt adott körülményekhez biztonságosnak érezd, lehetőleg a megengedett maximum közelében. Ő 85-90-el ment ott, ahol 90-el szabad menni, ergo ez megvolt.

Szépen néznénk ki, ha mindig le kéne húzódnia, ha valaki utoléri.

Ha utolérek valakit, akkor ha tudom megelőzöm, ha nem tudom, akkor felveszem a tempóját. Ennyi.

2023. jan. 13. 09:09
 18/20 anonim ***** válasza:
63%

Leírtam már egy másik hétvégivezetőnek is egy másik kérdésnél. Bemásolom mert nincs értelme ilyeneknek magyarázni.

A sebességet helyettesítsd be, kocsival 85-t az jó esetben 80-n, mögötted a kamion már (jó esetben) tud menni 75-el.

"Autónál az óraszerinti 50 km/h jó esetben 45-46, de akár lehet 40 környéke is.

A teherautónak minimális a tévesztése a tachográf miatt. Kalibráltunk ilyeneket a műhelybe. 50 km/h óra szerint, a gps legrosszabb esetben 48-at mutatott, de inkább 49-50 között ingadozott."

2023. jan. 15. 00:13
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Hogy lehet valaki ennyire életképtelen, én nem értem. Mögötted el akar menni valaki, de te csak azért is előtte b.szod a rezet 70nel? Hát lassíts be hogy megelőzzön vagy húzódj le és hadd menjen. Engem is a halálba idegesitenek az ilyenek akik képtelenek felfogni hogy az utakon mit akar a másik.
2023. jan. 15. 08:29
 20/20 anonim válasza:
71%
Ne hallgas a sok hülyére. Nyílván bunkó volt a sofőr. De…. A kamionok 90 el tudnak menni önerőből a korlátozás miatt. Legtöbbször tempomattal közlekedünk szeretünk egyenletesen 90-el menni ahol lehet. Baromi idegesítő tud lenni ha előtted megy valaki és nem tud egyenletes tempót menni. (Fék gáz felváltva) sejtem nálad is ez lehetet a probléma. Előzni a korlátozás miatt nem fog ilyen kis sebesség különbség miatt a pályán meg tilos. A megoldás hogy felgyorsítasz 91-92 re és máris nem fog a seggedben tolakodni. Ez igaz autópályára is. Ha meg nagyon parázol ettől a szédületes sebességtől állj félre és enged el. Mivel gondolom kezdő vezető vagy adok még pár tanácsot. Autópályán felhajtó sávnál nyomjad neki bátran könnyebben be fogsz tudni sorolni, mintha a féket nyomnád. Nem fognak beengedni ha látják hogy fékezel. Érdekes mód amikor bepofátlankodik egy egy jelentkező utána mindig megtalálja a gázpedált. Ha az én kis ezer köbcentis poloval feltudok gyorsítani 90-re akkor másnak is menni fog. Amikor kanyarodik egy kamion nagyobb ívben kell fordulnia. Pár ilyen apróság kéne és mindenki békébe tudna közlekedni. Sok balesetmentes kilómétert.
2023. febr. 26. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!