Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A Waze működik külföldön is?

A Waze működik külföldön is?

Figyelt kérdés
Ki tudok menni vele Németországba, vagy másik navigációt kell keresnem?

2023. jan. 8. 09:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Igen, működik.

Sőt, magad mögött hagyhatod a jó öreg kontinenst is. Én már használtam európán kívül is.

Adatroaming vagy helyi szolgáltató sim kártyás adatelőfizetés viszont szükséges a használatához.

2023. jan. 8. 09:42
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi egyes.

Arról már intézkedtem.

2023. jan. 8. 09:46
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Azt gondoltad, hogy csak Magyarországra fejlesztették ki?
2023. jan. 8. 09:51
 4/11 anonim ***** válasza:
89%

Működik.

De nekem az a tapasztalatom, hogy amelyik országban kevesen használják, ott sokkal rosszabbul működik.

Pl. Németországban is elég rossz. Google maps-szal jobban jársz.

Engem rengetegszer lezárt utakon keresztül akart vinni. De egy teljes autópályazárnál is a google maps időben levitt, a waze meg belevitt volna a legnagyobb dugóba.

Itt van egy nem hivatalos statisztika:

[link]

Pl. Budapesten 11000+ aktív felhasználó szokott lenni, Berlinben meg 500. Ez sokat elmond.

2023. jan. 8. 09:55
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
4: érdekes hasonlót látni a google maps-ről, nem a sima felhasználók számát, mert abban mindenféle keresés benne van, hanem hogy útvonaltervezőként mennyien használják aktívan az egyes városokban
2023. jan. 8. 10:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
* érdekes lenne
2023. jan. 8. 10:14
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is jobban szeretem a google mapsot, átláthatóbb, jobb útvonalakat ad, volt, hogy egy városban előttem volt egy lassú kamion a bejáratnál, a waze kis szűk utcákon vitt keresztül és mire kiértem a városból utolértem a kamiont aki látszólag jól megrakva hamarabb átment a városon mint én kisautoval.

Én Németországban is Google Maps+Blitzer.de appot használom, ez utóbbi fut a háttérben és csipog ha van valami.

2023. jan. 8. 10:19
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ha ez még érvényes, akkor valószínűleg ezért halt ki a Waze Németországban. Ki kell kapcsolni a traffipax előrejelzést, akkor meg már jobb a Google Maps. A Waze hülye útvonalterveit a legtöbb ember csak azért fogadja el, mert cserébe (a közösség ereje által) minden zavaró tényezőt jelez előre.

Cserébe a vesédet is eladná fél perc nyereségért, ennek érdekében pedig az egyenes főút helyett 18 különböző kis utcába vinne be egy olyan faluban is, ahol nincs ennyi út.

2023. jan. 8. 11:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A waze a google tulajdona. Mindenhol működik. A közösségi onformációkhoz viszont kell a közösség. Vagyis hogy a közeledben legyenek többen is, akik használják, van internetkapcsolatuk is, és jelzéseket is küldenek.
2023. jan. 8. 12:08
 10/11 anonim ***** válasza:
68%
A waze már évek óta felejtős, a google maps pedig aranyat ér. Ráadásul nagyon sokan használják Németországban is, mindig nagyon friss és precíz infókat ad a zsúfolt autópályákon is, és nem visz be minden ösvényre.
2023. jan. 8. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!