A Waze működik külföldön is?
Igen, működik.
Sőt, magad mögött hagyhatod a jó öreg kontinenst is. Én már használtam európán kívül is.
Adatroaming vagy helyi szolgáltató sim kártyás adatelőfizetés viszont szükséges a használatához.
Köszi egyes.
Arról már intézkedtem.
Működik.
De nekem az a tapasztalatom, hogy amelyik országban kevesen használják, ott sokkal rosszabbul működik.
Pl. Németországban is elég rossz. Google maps-szal jobban jársz.
Engem rengetegszer lezárt utakon keresztül akart vinni. De egy teljes autópályazárnál is a google maps időben levitt, a waze meg belevitt volna a legnagyobb dugóba.
Itt van egy nem hivatalos statisztika:
Pl. Budapesten 11000+ aktív felhasználó szokott lenni, Berlinben meg 500. Ez sokat elmond.
Én is jobban szeretem a google mapsot, átláthatóbb, jobb útvonalakat ad, volt, hogy egy városban előttem volt egy lassú kamion a bejáratnál, a waze kis szűk utcákon vitt keresztül és mire kiértem a városból utolértem a kamiont aki látszólag jól megrakva hamarabb átment a városon mint én kisautoval.
Én Németországban is Google Maps+Blitzer.de appot használom, ez utóbbi fut a háttérben és csipog ha van valami.
Ha ez még érvényes, akkor valószínűleg ezért halt ki a Waze Németországban. Ki kell kapcsolni a traffipax előrejelzést, akkor meg már jobb a Google Maps. A Waze hülye útvonalterveit a legtöbb ember csak azért fogadja el, mert cserébe (a közösség ereje által) minden zavaró tényezőt jelez előre.
Cserébe a vesédet is eladná fél perc nyereségért, ennek érdekében pedig az egyenes főút helyett 18 különböző kis utcába vinne be egy olyan faluban is, ahol nincs ennyi út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!