Egyes emberek miért érzik úgy hogy nekik a KRESZ csak egy ajánlott olvasmány?
az ego..
de hát mit csodálkozol, ez ömlik a tv-ből
mert megérdemled..
fogadjunk, az a szerencséd, vidéken nem nagyon próbálsz közlekedni,
öregasszonyok elektromos suhanóval, az említett KRESZ könyvről még csak nem is hallott..
a szembe sávban jön, mert ő csak ide megy a zEtelkához az meg itt lakik a saroktól a 3. házban
Mert a kresz egy 70-es évek óta toldozott-foldozott, elavult, bikkfanyelven íródott hulladék.
Van benne egy csomó ellentmondásos vagy érthetetlen paragrafus.
Egyébként a legtöbb ember egyáltalán nem olvassa el a kreszt, hanem a tanfolyamon megtanult dolgok és főleg a tapasztalatok alapján vezetnek.
Szerintem ez alapvetően nem a KRESZ-ről szól, hanem a szabályokhoz való viszonyunkról. Sajnos úgy érzem, hogy a szabályok nálunk amolyan kényelmi funkcióként üzemelnek. Természetesen nem mindenki ilyen, sőt, remélem még csak a többség se, de nekem inkább ez a feltűnőbb közönség.
Ha busszal utazunk, akkor figyelni kell az ellenőrt, vagy ha szeretnénk a kényelmet, hogy ne kelljen, akkor veszünk jegyet. Nem azért, mert kell és pénzbe kerül üzemeltetni a buszt, hanem mert nem szeretnénk nézni, mikor büntetnek meg. Intecity-n már veszünk, mert ott biztosan jönni fog a kalauz.
Ha valamilyen közparkban nem lehet alkoholt fogyasztani, de kiülünk, akkor alapból iszunk, csak figyelni kell, hogy jön-e a közteres, vagy ha nem akarjuk végig figyelni, akkor nem sört iszunk, hanem inkább valami alkoholmentest.
Ha a KRESZ előír valamit, akkor max a legalapvetőbb dolgokat tartjuk be, csak figyelni kell a trafit, rendőrt, stb, vagy ha nem akarunk kockáztatni, akkor betartjuk a többit is. De nem azért, mert ez a szabály, vagy így biztonságos, hanem hogy ne legyünk megbüntetve.
De remélem nincs igazam
Nem csak egyesek hanem a kettesek is.
Szerintem fele embernek gőze nincs a kreszről, csak bemagolja a kérdéseket és a választ is.
NAgyon kevés ember az aki MEGTANULJA.
De nem hogy megtanulja, még el sem olvassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!