Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy ne stresszeljek ezen a...

Hogy ne stresszeljek ezen a rohadt forgalmin?

Figyelt kérdés
Ma voltam harmadjára forgalmizni és megbuktam. A vizsga felénél kitolatott elém egy rendőrautó, én meg nem tekertem annyira balra a kormányt hogy ki tudjam kerülni normálisan az oktatónak meg bele kellett nyúlnia. Hozzá kell tennem hogy korábban egy másik oktatónál vezettem majdnem 50 órát (és vizsgáztam vele kétszer másik városban) aki nagyjából semmit sem tanított. A vizsgán nagyon stresszeltem, remegett a lábam is.

2022. dec. 12. 12:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Állj úgy hozzá, hogy csak elvisztek valakit egy körre kocsikázni, aki jó esetben azt mondja, hogy többet nem kell oktatóval vezetned, jogsit kaphatsz. És ha így állsz hozzá, akkor mindent olyan nyugodtan csinálsz mint az oktatáson.

Amúgy ezt a helyzetet nem értem, kitolatott eléd, igen, és miért akartad kikerülni? Miért nem vártad meg míg elindul valamelyik irányba?

A másik 2-nél mi volt a hiba?

2022. dec. 12. 12:44
 2/8 Hovarju ***** válasza:
100%

Honnan tolatott eléd? Elsőbbsége volt?

Meg kellett volna állnod, amíg el nem megy valamerre.

Az első két vizsgán mi volt a baj?

Gondolom két sikeretlen vizsga után már extra stresszben voltál.

Sokaknak segít, ha indulás előtt szőlőcukrot esznek, másnak a kávé, megint másnak pedig más segít.

Nehéz tanácsot adni. Igazán saját magadnak kell fejben ott lenni és úgy vezetni, mintha csak gyakorló órán lennél.

Legközelebb próbálj csak az oktatóra figyelni, nézz be látványosan a jobbkezes utcákba és használd sokat a visszapillantó tükröket. Nézz be a holttérbe sávváltáskor.

2022. dec. 12. 13:18
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát meg kellett volna állnom de nem volt elsőbbsége. Először elkezdett kitolatni mikor még messzebb voltam, aztán visszagurult előre a parkolóhelyére aztán mikor már közelebb voltam hozzá kitolatott elém. Én elkezdtem balra menni (index holttér nélkül) de az oktatónak még így is bele kellett nyúlnia. Köszönöm a tippeket
2022. dec. 12. 16:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Az elsőnél nem álltam meg stopptáblánál (rövid időre megálltam) a másodiknál meg tényleg nyomi voltam mert belső sávból akartam külsőbe kanyarodni
2022. dec. 12. 17:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Tolatott akkor valoszínű parkolóból allt ki, ugyh neki kellett volna előnyt adnia.

Miért kerülted ki, miért nem álltál meg ? Miert nem hajtottál bele neked volt elsőbbséged attól mert rendrőr nem jár neki elsőbbség alanyi jogon.

2022. dec. 12. 17:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Valahogy sejtettem, hogy ilyesmi lehetett. Az ilyet szépen, türelmesen megvárjuk, ha már kitolatott vagy nekikezdett, nem kezdjük el kerülgetni. Az a legegyszerűbb. Igen, nincs elsőbbsége a merőleges parkolóból kitolató autónak, de valamikor ki kell tolatni. Különben egy forgalmas út esetén az életben nem állna ki. Indokolt esetben feltarthatja pár másodpercig.
2022. dec. 12. 17:01
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen, meg kellett volna állni, de egyből a kikerülés jött a fejembe mert felező volt és úgyse jött velem szembe senki, de nem kerültem eléggé.
2022. dec. 12. 17:04
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Végülis ha normálisan kikerülted volna (index + holttér + megfelelő oldaltávolság a kocsi mellett) úgy is szabályos lett volna.

Annyit jegyezz meg: vizsgán nem sietünk, ha valaki kitolat előtted, állj meg és várj türelmesen. Vizsgán az üresen töltött idő a legjobb :D

2022. dec. 17. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!