Mit gondoltok az ilyen emberekről, vagy esetleg rólam?
Pár hete van jogosítványom. Szeretek is vezetni, viszonylag sokat is megyek és biztosnak érzem a figyelmem, tehát szerintem biztonságosan vezetek és be is tudok illeszkedni a forgalom ritmusába.
A mai nap egy parkolóból tolattam ki közvetlen az útra, mert ott van egyből a parkoló.
Nagyon messze jött egy autó, talán még akkor nem is láttam amikor elkezdtem kitolatni. Aztán mit ad isten lefulladtam indulásnál.
Egyből a tükörbe néztem nem-e tartok fel senkit. (Különben nem egy nagyforgalmú út)
Láttam, hogy közeledik egy autó mögötte messze meg még egy.
Ugye ott álltam az út közepén ártatlanul, senkit nem veszélyeztetek.
Az igaz, hogy feltartottam ezt a 2 autót 5 másodpercig, legyen 10.
De mire én indítottam volna újra az autót már mögöttem volt az egyik autós aki szó szerint ráfeküdt a dudára és jobbról idegbeteg módon megelőzött, miközben már én is elindultam.
Én értem, hogy sietünk, meg ide-oda kell menni. De basszus, 10 másodpercért?
Ennyire megbocsájthatatlan egy lefulladás?
Te még nagyon kezdő vagy és azt hiszed körülötted forog a világ.
A sógorom is ilyen alig vezet és tök hülye az autózáshoz , de egész nap tud sztorizni, hogy ki hogyan és miért hülye.
Van itt valami amit nem értek:
Aki biztonságosan vezet és be tud illeszkedni a forgalom ritmusába -ezt írod magadról- arra nincs miért rádudálni.
Szóval ha dudáltak akkor mégsem ment annyira az az "illeszkedés"
A másik:
"álltam az út közepén ártatlanul"
A parkolóban vagy az udvarodon lehet ácsorogni a piros lámpán kell is ácsorogni, az út közepén NEM.
Tehát akár hogy is csavarod, végül is beismered, "feltartottam 2 autót"
Akkor miért csodálkozol a dudáláson?
15-ös. Valóban volt egy kis ellentét a mondadómban, de végsősoron én már a kérdést is úgy írtam ki, hogy feltartottam két autót. A kérdés nem arra vonatkozott, hogy szerintetek jogosan álltam-e az út közepén, mert nyilván nem álltam ott jogosan, csak hibáztam és lefulladtam.
Ez miatt kellett várnia a mögöttem lévő autósoknak 10 másodpercet, ha nem kevesebbet. Itt arra voltam kíváncsi, hogy mennyire jogos ennyire türelmetlenül reagálni egy ilyen "kis" dologra.
Szokj hozzá.
Engem a szándékos veszélyeztetésen kívül egyetlen dolog tud azonnal agyvérzés közeli állapotba juttatni, az az indokolatlan idegből dudálás.
Két kedvencem van, amikor elengedem a gyalogost, erre a mögöttem lévő veri a dudát, hogy menjek már, mindegy hogy anyuka tolja éppen előttem a babakocsit. Másik amikor éppen villan a sárga még nincs is zöld de már nyomja a bunkó a dudát. Ilyenért szálltam már ki megkérdezni, mi f-sz van.
Mondjuk legutóbb itt kifejtették, hogy az (is) tehet a sok vasúti balesetről, hogy a lámpa már percekkel a vonat érkezése előtt pirosra vált és ettől az emberek türelmetlenek lesznek és a sínekre hajtanak... :D
Tehát inkább változtassunk a veszélyhelyzet javára csak azért, hogy kettővel több türelmetlen barom előbb átérjen... :D
Ezek után már semmin sem csodálkozom.
"Itt arra voltam kíváncsi, hogy mennyire jogos ennyire türelmetlenül reagálni egy ilyen "kis" dologra."
Nyilván te is pontosan tudod, hogy semennyire nem jogos. Van jogsid, tehát tudod, hogy nem szabad sem jobbról kerülni, sem indokolatlanul dudálni.
Te csak ki akartad írni magadból ezt a nem mindennapi, fantasztikus történetet és várod a reakciókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!