Ha valaki nem bír le tenni egy B kategóriás jogosítványt akkor az fogyatékos szóval hülye?
Sajnálatos dolgot kell közölnöm veled: persze, vannak jobb-rosszabb pedagógiai érzékkel megáldott oktatók több-kevesebb tapasztalattal, de amíg nem egy idegbajos állat vagy hozzá nem értő idióta ül melletted, az oktató személye nem fog azon segíteni, hogy nem tudsz mindenre figyelni. Erre csak egy gyógymód van, a gyakorlás, ha neked sokkal több órára van szükség, akkor ez van. Azért hívják úrivezetőnek a nemtaxis B jogsist, mert bizony úri mulatság autót vezetni és fenntartani.
A forgalmi vizsga egyébként pont azt teszteli, hogy képes vagy-e legalább 1 órán át mindenre figyelni a forgalomban. Majd meglátod, ez kezdőként mentálisan sokkal megterhelőbb, mint később egy hosszabb út, sőt, Budapesten is nyilván megterhelőbb mint egy kisebb megyeszékhelyen. Viszont ha megvan, akkor Európában bárhol kedvedre vezethetsz, ehhez a gondolathoz viszonyítva már nem is egy hatalmas nagy dolog a forgalmi vizsga, csupán egy minimumkövetelmény, így fogd fel, és gyakorolj rá. Lássuk be, 10 hibavonal a bukás, 1 óra alatt 10 hibát véteni azért a legbaromabb vezetők sem szoktak.
Nem vagy fogyatékos hülye, csak nincsenek meg a vezetéshez szükséges képességeid. Én is így voltam, mint te, 90 óra és 3 bukás után abbahagytam, mert elfogadtam, hogy nem megy, nem tudtam annyi mindenre koncentrálni, stresszeltem is rajta, folyton benéztem valamit, folyton.
De nem érzem magam fogyatékosnak, van több végzettségem, beszélek két idegen nyelvet felsőfokon, stb., viszont egyszerűen nem tudok tartósan olyan sok dologra figyelni, ami a vezetéshez szükséges.
Megjegyzem, szerintem a vezetők harmada nem is tudna ma átmenni egy kresz vizsgán. Nézd meg mennyi piroson, zebrán áthajtás, gázolás, rossz helyen megállás, rossz helyen behajtás van egy nap.
Cska sokan pont nem a vizsgán néztek be valamit. Illetve, én 30-as vagyok, a legfőbb ismerősöm 10 éve tette le a jogsit, és mondják, hogy 20 perceket kellett vezetni, vagy pénzt adtak az oktatónak. Hát, ma egyik sem menne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!