Megbüntetett a rendőr vagy nem?
Annyira meg voltam illetődve és nem számítottam rá, hogy megállít, hogy nem is figyeltem a végén mit is jelent az, hogy szabálysértési eljárást indít vagy mi.
Nem adtam neki elsőbbséget, és visszakérdeztem hogy fékezésre késztettem-e, erre azt válaszolta hogy nem. Akkor most ez nem tetszett neki? Tele van a hócipőm a hatalommal való visszaélésükkel és a kicsinyességükkel.
Nem mindegy hogy honnan nem adtál elsőbbséget ,attól hogy nem kényszeritetted fékezésre nem jelent semit .
Mondjuk egy védett útra kanyarodtál, vagy STOP táblánál csak kikanyarodtál .
Ehez elég ha szemtanúja a rendőr .
3. Honnan számít az előny?
A fürdőszobától? Vagy honnan. Az előnnyel rendelkezőt nem kényszeríthetem mozgási irányának és sebességének hirtelen megváltoztatására, és a továbbhaladásában nem akadályozhatom.
Hiába jön egy jármű a védett irányból, ha sem satuznia, sem kormányt elrántania nem kellett, megállásra sem kényszerült, akkor nem beszélhetünk elsőbbség meg nem adásáról.
A kérdező egyoldalú leírásából ez történt.
Viszont ha a rendőr intézkedett, akkor
– helyszíni bírságot szabott ki;
- feljelentést tett.
Mindkettőről adott volna papírt. Mindkét esetben lehet jogorvoslattal élni, bár ha az ember elismeri a szabálysértést, utólag már nehezebb.
Lett vegül bünti?
Illetve a szituról ha meg lehetne többet tudni az 8s jó lenne, mert ez egy stop-táblán kívül szerintem nem okozhatna bajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!