Megbüntetheti a rendőr a szabálytalanságot tanuló vezetőnél?
Sárga T Magyarországban nem nagyon van. Én még nem láttam. Mindegy.
A magyar szabályok szerint a tanulóautóban az oktató számít a vezetőnek, nem a tanuló. A teljes felelősség az övé. Nem csak a rendőrség felé, hanem akkor is ő a hunyó, ha a tanuló rommá töri a kocsit.
Ha azt erőszakosan, készakarva, elháríthatatlan módon teszi, akkor polgári pert indíthat. Más esetben ő a hibás. Azért ül ott, hogy tanítsa ÉS vigyázzon a tanítványára.
Sokszor leírom, mindig lepontoznak, de neked is megemlítem: ne a rendőrnek akarj megfelelni, hanem biztonságosan, ésszel vezess. Most még persze az oktató útmutatása szerint, de amikor már egyedül vezetsz, ez legyen a fontos.
Köszönöm a választ! Én már vezetek pár éve, így nem rám vonatkozik :) Sárga T alatt egyébként nem matricát értettem, hanem a kocsi tetején levő, taxisokéhoz hasonlító jelzőt, én is ilyennel mentem, amikor tanultam.
De sejtem, az csak a szabálytalanság mértékétől, meg a rendőr kedvétől függ, hogy meg fog-e állítani, ha ilyennel megyek.
Ki és miért pontozta le az első választ? Felette érdekelne.
Nem az értékelésemet féltem, csak nem szeretek hülyeséget írni. Szóval?
Az oktató viszi a balhét.
Gyakorlatilag amúgy nem történik semmi.
Nyilván, ha baleset van belőle, akkor van műsor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!